sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Afrikkalaisia kukkia

Imetyspuhteena (vähän niinkuin iltapuhteena) virkkasin 84 kokonaista ja 12 puolikasta afrikkalaista kukkaa. Sopivan kevyitä virkattavia ihan fyysisesti siis, kun istuu päivästä toiseen sohvannurkassa (kevyt)vauva käsivarrella, eikä käsien liikkuvuus näin ollen ole paras mahdollinen. 

Peiton koko n. 120cm x 85cm. Ihan sopiva lämmittelyyn sohvalla. 


Ensikertaa törmäsin tähän ihanaan kukkamalliin Ruttunuttu-blolgissa, josta löytyi myös linkki Käspaikkaan: Afrikkalainen kukka. Ohje Puolikkaalle kukalle löytyy myös.

 

Lankana enimmäkseen jämälankoja. Noh, luonnonvalkoista lankaa ostin kaksi kerää Seitsemää veljestä, Turkoosia/vaalean sinistä 7 veljestä yhden kerän ja pinkkiä ja ruskeaa Nalle-lankaa yhdet kerät (kun seiskaveikkaa ei ollut oikeissa väreissä, heti just nyt saatavilla).  Nalleja ja vaalean turkoosia lankaa jäi reilusti, jotka toivottavasti muotoutuvat sukiksi pikkuhiljaa.


Eikä mennyt niinkuin Strömsössä, ei. Ensin tein kukat väärin, ja purin ja tein uudestaan. Sitten yhdistin kokonaiset kukat väärin, ja purin ja tein uudestaan. Sitten yhdistin puolikkaat kukat rumasti, ja purin ja tein uudestaan. Sitten virkkasin reunuksen rumasti, ja purin ja tein uudestaan. 


Toivottavasti en pingottanut väärin.  Enkä rumasti.

20 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tää malli on mun suosikki! On tehnyt jo kauan mieli kokeilla, mutta tällä hetkellä liian moni juttu vaiheessa. Imettäessäkään ei onnistu, kun neiti huitoo ja huseeraa...

Ida kirjoitti...

Näyttää kyllä todella kivalta! Saisikohan sitä itse aikaiseksi tehdä samanmoisen...

Emma kirjoitti...

Upea peitto, kannatti purkaa ja tehdä uudestaan :D

Aatsipoppaa kirjoitti...

Aivan mahtava peitto!

Melkein tekee itselläkin mieli tarttua virkkuukoukkuun, vaikken osaakaan virkata...

Miina kirjoitti...

Hieno on!

kewa kirjoitti...

Vautsi, kaunis kaunis kaunis!!!! (täällä myös yksinkätisena iltaisin yritän tehdä jotain mutta TOSI huonoin tuloksiin, pitäsikö kokeilla virkkausta, meidän vauvahan se kasvaa niin nopeasti että kevyt kyllä enää ei ole...)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!

-Jenni

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hieno malli, en ole aiemmin nähnytkään. Peiton väriharmonia on mun makuun. :)

whiteandblue kirjoitti...

OI, miten ihana peitto! Tuota afrikkalaista kukkaa olen itsekin ajatellut kokeilla juurikin Ruttunutun innoittamana. Kunhan vaan sais pari projektia ja sukkasadon alta pois, niin olis jämälankaa kerrakseen :)Liityin muuten lukijaksesi, täällä näyttää niin kivalta!

t. Niina

irinka kirjoitti...

Kiitokset taas kommenteista!

Aatsipoppaa: Tunnustan minäkin opetelleeni virkkaamaan vasta muutama vuosi sitten, ja edelleenkin pitää netistä tai kirjoista tarkistaa erilaisten pylväiden tekotavat. Kannattaa kokeilla, jää koukkuun :)

Ja Tervetuloa lukijoiden joukkoon, whiteandblue!

inka kirjoitti...

aina kaikki hienoja, miksei meillä kukaan ehdi tekemään mitään..? paitsi villasukkia vanhalla kaavalla lukemisen lomassa =9 jooh...

Marja kirjoitti...

Niin hieno!!! :) Tykkään! ja reipas ku oot jaksanu purkaa ja tehdä taas uudestaan! :)

annn kirjoitti...

Tosi kiva peitto! Tykkään tuosta värien rytmityksestä, ei ole yhtään liian villin oloinen, niinkuin nuo palapeitot yleensä meinaavat olla :)

linda kirjoitti...

slurps!

Peppi kirjoitti...

Ihana peitto! Kauniisti olet saanut värit mallaamaa, tykkään tosi paljon tuosta värirytmistä!
Vauvapeittooni miekin meinasin tehdä noita puolikkaita kukkia, mutta teinkin sitten vaan helpointa reittiä eli kokonaisilla.

Kauniit myös noi seuraavan postauksen koiranputkisukat - rimmaa hyvin farkkuihin :)

ArualMaria kirjoitti...

Hieno peitto! Hurjasti vaivaa olet nähnyt!

Tikoliini kirjoitti...

Aivan ihana peitto! Yhdistitko kukat virkkaamalla vai miten?

Jaana kirjoitti...

Ihana, ihana peitto!

irinka kirjoitti...

Tikoliini: Joo, yhdistin kappaleet virkkaamalla. Ensin yhdistin noin 'siksakin' näköisesti pari riviä aina yhteen. Sitten niitä lyhyitä välipätkiä riitti ja riitti ja niiden umpeen virkkaaminen aina pätkällä lankaa oli tympeintä koko peitossa, mutta kannatti kyllä tehdä siististi. Nytkin tämä peitto ilahduttaa tuolla sohvan kulmalla tai lasten leikeissä, kun on niin kaunis!

HelenaT kirjoitti...

Kaunis peitto! Itellä vasta haaveissa, tänään kokeilin ensimmäisen kukan tehdä ja sormet syyhyää jo jatkaa, mut ensin pakko saada valmiiksi pikkutytölle hupputakki isoäidinneliöistä, muuten se(kään) ei valmistu ikinä. :)