sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Magic loopilla kaksi kerralla

Sukkasadon innoittamana puikoilla on tällä hetkellä useampia käpälienlämmitysprojekteja. Ensimmäisenä valmistui 5-vuotiaan neidin säärystimet, jämälangoista ja magic loop-tekniikalla molemmat yhtäaikaa.
Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä magic loop-tekniikalla kaksi työtä yhtäaikaa, ja hyvinhän se sujui alkujärjestelyn jälkeen. Vaijerin lenkkikohtaan jäi tuollainen vielä näkyvä löysempi rivi, jonka senkin saanee häivytettyä, tai estettyä vähän kiristämällä tuossa kohdin lankaa jo tehdessä.
Malli: Oma
Lanka: 7 veljestä/ Nalle (kuten raitojen paksuuseroista huomaa)
Puikot: 100cm/ 3mm KnitPro pyöröpuikot
Silmukat: 48, resorissa 42

Kahden sukan tmv. tekemisen yhtäaikaa opettelin Taijan tekeleet-blogin kuvitetulla ohjeella. Ensin systeemi oli hieman sekava kun rivejä oli vain ensimmäiset, mutta mitä pidemmästi oli valmista työtä takana ja langat saatu kulkemaan sujuvasti, sitä helpommin työ sujui. Ja tosiaankin, mukavaa kun ei yhden valmiin jälkeen tarvinnut alkaa tekemään toista samanlaista, vaan olikin kaksi valmista :D  

12 kommenttia:

Carovarium kirjoitti...

ompa herkullisen väriset :)

Henni kirjoitti...

Kiva malli, kun tulee tollaiset junasukkamalliset pömpylät. Olen neidille miettinyt tekeväni "balettiin" jotkut säärystimet. Ehkä tästä voisi vähän ottaa ideaa...

Ida kirjoitti...

Herkullisen väriset ja ihanan malliset!

Emma kirjoitti...

Mainiot makkarasäärystimet :D

Marja kirjoitti...

Teet niiiiin hienoja töitä ja saat paljon aikaan nainen! :D Oot tosi reipas! Lähes joka päivä oot mielessä ja olis paljon asiaa ja neuvoa kysyttävää ja muuten kuulumisiaki, mut oon niin saamaton etten saa soitettua ja en oo ehtiny käydä ku on sadonkorjuu aika! ;)

Tiina kirjoitti...

Oiii, toi onkin kiva idea kaksi samaan aikaan, kun joskus ei tiedä, miten tietty väri riittää... Neulontakerhossa, joka tulee Liviltä, on myös kaikki kikkoja, joihin en ole aiemmin törmännyt. Joskus vaan sen ohjelman tuotokset on ihan hirveitä, mutta tekniikat ja ideat tärkeintä ;)On myös mielenkiintoista nähdä, miten eri tavoilla ne neuloo, luo silmukoita jne. Meillä täällä Suomessa ei ole yhtä paljon eroavaisuuksia, mikä johtuu varmaan kulttuuritaustasta..

irinka kirjoitti...

Kiitokset kommenteista, niitä on aina mukava lukea!

Tiina: Jep, olen huomannut että neulominen tuntuu haastavammalta kun edes välillä opettelee jotain uutta. Nettikin on pullollaan ohjeita erilaisiin tekniikoihin, kun vain tietäisi mitä hakee :)

ketunpesän hanna kirjoitti...

vautsi mitkä säärystimet! kateellisena neulojien taidoista...en osaa... näyttävät melko kinkkisiltä. jospa opettelisin?

kewa kirjoitti...

Oi miten ihanat värilliset, minulla on ollut samanlaiset säärystimet käytössä urheilun aikoina, melkein jo 20v sitten!!!!

irinka kirjoitti...

Kiitokset taas kommenteista!

Hanna: säärystimet on melko yksinkertaiset, hankalinta oli tuo kahden tekeminen kerralla, kun alkuun meinasi olla kaapelit ja langat kierteellä. Jos nuo tekee normaalisti sukkapuikoilla, niin makkarat syntyy sillä että tekee vuorotellen 4 kerrosta oikeaa ja 4 kerrosta nurjaa. Ne oikeat silmukat piiloutuu sinne väliin, ja nurjat pullistuu makkaraksi.

http://siskoneule.vuodatus.net/blog/2870130/inkeri-sukkien-ohje/
Tuolta löytyy samantapaisten ohjetta :)

Sisko kirjoitti...

Kivat värit! Saisinko lainata Inkeri-sukista varioimiesi säärystimien kuvaa blogiini? Aion tehdä sinne pienen koosteen muiden neulomista Inkereistä. :)

irinka kirjoitti...

Hei, Sisko! Kiitos, mielellään voit lainata kuvaa, vaikka se nyt perästä näyttääkin siltä että olisimpa kääntäynyt tuon löysemmän rivin piiloon.. :D No, ehkä tuon näkeminen saa minut ja jonkun toisenkin muistamaan että pitää kiinnittää huomiota tuohon silmukkaan kahta yhtäaikaa tehdessä..