maanantai 26. syyskuuta 2011

Lankavärjäystä

On sitä ihmistä toisinaan tyhmyydellä paiskattu. Monta vuotta työn puolesta olen värjäillyt villahousuja, ja se on kuulkaa mukavaa hommaa. Ja herkullisia värejä. 


Ainakin yhtä monta vuotta olen alitajunnassa harmitellut, kun ei novitan langoista löydy sellaisia värejä kuin haluaisin; raikasta turkoosia (no okei yhtenä vuonna oli vähän sinnepäin, mutten sitä tajunnut hamstrata) tai lämmintä kaunista oranssia...ja ja tai oikeastaan jos joku sävy onkin, niin ne on vähän tylsän tasaisia kuitenkin. Enkä vielä(kään) tykkä niistä punatulkuista ja muista, joissa on noin seitsemäätoista väriä (ja aina sitä valkoista välissä), ja lopputulos näyttääkin ihan siltä.  


Niin että aloin sitten värjätä. Ensimmäisessä erässä vähän 7 veljestä ja enemmän Nallea. 

Osasin tehdä ällistyttävän huonoja vyyhtejä, mutta värjääminen onnistui ihan kohtuullisesti. No, okei, se vihreä-turkoosi lanka on välillä vähän oudon väristä, niistä kohdin missä molempia värejä meni päällekäin, sellaista likaisen tummaa vihreää. 

Hauska nähdä miten värit käyttäytyvät sitten neulottaessa. Oranssia ainakin ajattelin kokeilla liekki-kuvio sukkiin, joita lahjaksi suunnittelen.


p.s. mitä tykkäätte uudesta ulkoasusta?

11 kommenttia:

Ida kirjoitti...

Onpas herkullisen värisiä lankoja! Ja uus ulkoasu on tosi kiva, ihana pöllö!

Mieli kirjoitti...

Ulkoasu on mukavan näköinen! Langat näyttää kivan värisiltä :)

irinka kirjoitti...

Kiitos Nuksu ja Mieli!

Ja lisäyksenä tekstiin mainittakoon, että siksi nimenomaan novitan väreistä minä(kin) purnaan, kun ne nyt sattuvat olemaan ne helpoiten ja edullimmin saatavilla olevat langat, ilman postikuluja tai pienen kaupungin lisää.

Milukka kirjoitti...

Mie tykkään noista raikkaista väreistä! Onnistunu oot tosi hyvin:)
Ja ulkoasuhan näyttää toooooooodella hyvältä, melkeinpä tutulta ;)

Etana kirjoitti...

Pirteän värisiä lankoja olet saanut aikaan. Pöllö tuossa vieressä on tosi söpö!

Kiharaista lankaa ja valkoista langanpätkää kirjoitti...

Hauskaa! Laitathan sitten kuvia valmiista neuleista, laitat tietenkin :) Ihania värejä!

Lilli kirjoitti...

Ihania sävyjä! Samaa olen niin monesti lankahyllyn edessä harmitellut... Mitä värejä käytät ja kestävätkö pesua miten hyvin?

irinka kirjoitti...

Milukka: Jep, tutulta saattaa tosiaan näyttää, kävimpä vastavierailulla blogissasi :)

Etana & Kiharaista..jne: Kiitos, turkoosi pääsi jo yhdeksi väriksi seuraaviin kuvio-sukkiin. Liekki-sukkia en päässyt aloittamaan, kun pakollinen musta on vielä kaupassa (vaikka voisihan ne aloittaa kärjestä..hmm)

Lilli: Käytin noita kuvassa vilahtavia pusseja Kool Aid- väriä. Netistä löytyy tarkkojakin ohjeita värjäykseen, mikä on kyllä helppoa ja kivaa. Itse värjään mikrossa, myös kattilassa onnistuu. Kun väri on hyvin kiinni, se kestää ainakin 40 asteen konepesun, kuumempaa en ole villalle kokeillut.

Emma kirjoitti...

Kivoja vyyhtejä, just tuo tirkoosivihreä on paras :D

Söpö pöllö. Tekstipalsta voisi olla vähän leveämpi?

irinka kirjoitti...

Emma: Jep, kokeilin jo tuota leveämpää, ehkä pitää vielä se laittaakin. *lähtee testaamaan*

irinka kirjoitti...

Hmm... nyt on leveämpi, taustakuvaan oli kaks vaihtoehtoa leveyteen. Nyt sitten ei oikein tuo pöllö enää näy mun näytöllä. Onkohan tämä näyttö siis liian pieni ja vanha :D ? Säädin sitten miinusta, mutta tekstit alkaa mennä pieniksi lukea.. katsotaan mihin jää.