keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Pienten neitien huone

Innostuin kuvaamaan huoneen tämänhetkistä (eilisen lyhyttä hetkeä) tilaa, joten jaetaanpa tämä teidän kanssa. 

Ihanan keltaisen nostalgisen sängyn löytyminen anoppilan vintiltä toi pikaratkaisun lasten nukkumajärjestykseen. Sunnitellun kerrossängyn sijaan meillä onkin nyt lasten huoneessa kaksi eriparivanhaa lastensänkyä. Ja suunniteltua vähemmän lattiatilaa.


Lastenhuonetta kalustavat ja sisustavat enimmäkseen kirpparilöydöt; valkoinen kirjahylly/kaappi, harmaanvalkoinen sänky, vanha punahilkka-koulutaulu, säästönorsu, 50-luvun(?) vedettävä hiiri-puulelu ja suurin osa leluista, kuten helmitaulu, nukenvaunut ja Jukan askare-laatikko.

Toinen puoli huonetta on sitten Ikeasta mukaan tarttunutta; verhot, kettukankainen päiväpeitto, punainen seinähylly ja punaoranssiksi maalatut puiset pöytä ja tuolit.

Vintage kattolamppu on suosikkini koko talon lampuista, siitäkin kiitos anoppilan suuntaan. Tämä kaunokainen on palvellut aikoinaan heillä keittiönlamppuna.


Näitä Niemelän kalusteen sänkyjä on ilmeisesti ollut tosi monessa kodissa 70- ja/tai 80-luvuilla. Kerrossänkyinäkin nämä toimivat, tosin muistan jo lapsuudesta, että ei tainnut olla sekään viritys tukevimmasta päästä? Nyt kyllä kelpaisi toinen samanlainen, mutta ehkä en kerrossängyksi uskaltaisi ilman pulttauksia, liimauksia ja  muita tukitoimenpiteitä laittaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva huone,,,ihana keltainen sänky,,huutonetissä näin jokupäivä olevan myynissä tuollainen sänky :)

Tiitu kirjoitti...

Meillä on tuollainen sänky valkoisena, sieltä 90-luvulta. Aikanaan oli toinenkin, mutta se lähti etiäpäin enkä ole vielä saanut selvitettyä saisinko sen meille takaisin -toivottavasti!

Asun samalla paikkakunnalla kanssasi ja meilläkin on tytöt '06 & '08 :)

irinka kirjoitti...

Noniin, pitäisiköhän minun tuntea? :D
Kävin kyllä urkkimassa blogiasi, mutta vielä jäit tuntemattomaksi.. Lisää vinkkejä kehiin, jos tunnistaminen on mahdollista :)

inka kirjoitti...

käytiin ohton kanssa teillävirtuaalisesti kylässä. olipa meillä kivaa =) ohtolta terveisiä =)

Anonyymi kirjoitti...

Luin jostain nuista sängyistä. Se on Niemelän tehtaan sänky ja kuulemma on huutonetissä noussu hinta korkealle nykysin. Piähän hyvä huoli teiän löydöstä. :) -Marja