sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Sormikkaat ja neule miehelle

Kuluneella viikolla kunnostauduin pitkästä aikaa myös ulkotyörintamalla kun miehen kanssa rakennettiin lämpöeristetty koirankoppi koiruudelle. No siinähän hajosi itseneulotut lempparisormikkaat, ah mikä hyvä valinta nikkarointikinttaiksi *ylpeänä taas tunnustaa tyhmyytensä. Keskisormi sai huimaa vauhtia rakennuksen edetessä kasvavan purkauman.  Sakset siis käteen ja amputointi vioittuneelle sormelle ja uutta tilalle. Tietenkään alkuperäistä lankaa ei enää löytynyt ja yhtä ohuita vain harvoja värejä. Päädyin Ticoticon pätkään ja sormikkaat on nyt entistä ehommat uuden yksityiskohdan myötä.

Ylpeänä esitän myös vastikään valmistuneen ja jo käytössä olleen miehen villapaidan :D Vastoinkäymisten jälkeen tästä tuli hyvä. Purin siis hihat ja yläosan kokonaan ja jatkoin siitä. Hihoissa on lopulta enemmän silmukoita kuin ohje neuvoo, ja mikä tärkeintä, tein lisäkerroksia yläosaan. Ensin tein muutamia ylimääräisiä kerroksia ennen kavennusten aloitusta, sitten kavensin vähän aikaa ohjeen mukaan ja sitten useita kertoja neuloinkin raglankavennusten väliin 2 'tyhjää' kerrosta yhden sijaan. Ja lopuksi taas ohjeen mukaan viimeiset kavennukset ja välikerrokset. Pelkäsin että tuo kavennusten harventaminen näkyy rumasti valmissa työssä, mutta eihän sitä edes huomaa, joten tylsä työ kannatti.

Lankana Katia Peru, tilattuna Käsityöpuoti Silmu&Solmusta. Puikkoina uudet 6 koon KnitPron Symfonia Wood-pyöröt. Jotka on siis osa puikkosysteemiä, jossa voi tarpeen mukaan yhdistellä erimittaisia kaapeleita ja eripaksuisia ja pituisia puikkoja. Opettelin hihojen tekoa varten vielä magic loop-tekniikan, eli neuloin myös hihat tuolla 80 cm kaapelilla.

5 kommenttia:

Kreeta kirjoitti...

Wau! En ikinä saisi valmiiksi neulepaitaa miehelle (enkä sen enempää itsellenikään). Hyvältä näyttää!

Siellähän näyttää olevan jo ihan oikeaa lunta! Olispa täälläkin...

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis pusero, itse ukkelille paitalangaksi hankittu alpakkaa ja pitäs saada kolmosen puikot viuhumaan...

hanna-naa kirjoitti...

Melkoinen urakka on ollut, mutta hieno on lopputulos :)

tinttara kirjoitti...

Kyllä on hieno villapaita! Mutta ois varmaan purkuvaiheessa lentäny jo nurkkaan ;)

irinka kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ja mukava että täällä on uusia lukijoita :D