tiistai 19. lokakuuta 2010

Jääkarhu kainalossa


Kiitos ystävän ja ihanan kankaan, syntyi tälläinen Jääkarhu kainalossa-takki. Kangas on Teresa Moorhousen Marimekolle suunnittelema 'Nanuk'.  Googlailimpa ajankulukseni muitakin Moorhousen kuoseja, mutta tunnustan että niistä mitä äkkiseltään löysin, taitaa tämä Nanuk olla kauneimpia. Marimekon suunnittelijoista suosikkeihini kuuluvat ainakin Erja Hirvi ja Kristina Isola reippailla kuoseillaan.

Kuosikankaan vahvikkeena on paksu flanelli ja vuorena valkoinen fleece. Ripustuslenkin alle ompelin merkin kertomaan takin valmistajasta, koskaanhan ei tiedä minne takki vielä vuosien kuluessa kulkeutuu. Jotenkin toivon, että sillä on vielä pitkä elämä edessä. Toinen minkä halusin takkiin liittää tulevien käyttäjien tiedoksi, on käytetyn kuosin nimi, joten leikkasin kankaan reunasta suunnittelijan nimen ja vuosiluvun ja ompelin ne merkiksi takin vuoriin.  Samaan tapaan yritän verhoihin, tyynyihin jne.kaikkiin mahdollisiin ompeluksiin jättää vaikkapa käänteeseen hulpiossa lukevat tiedot kankaasta. Mukava ajatella, että jollekin on joskus iloa näistä tiedoista hamassa tulevaisuudessa.

Takki on kevyesti A-linjainen ja sivusaumoissa on huomaamattoman taskut. Kiitos ahkeran lankojen vaihdon, niitä ei edes juuri huomaa.  Hihoissa pituutta on reilusti tuomassa kasvunvaraa, mutta kuminauhat hihojen suussa estävät nyt niiden valumisen haitolle. Kuminauhat voi kyllä poistaakin sisäkautta, jos ne käsien  kasvaessa ovat haitolla.
Niin ja muistakaa: napsauttamalla kuvaa, ne näkee suurempina ja tarkempina, tosin lataamisen hitauden(!) takia en jaksa enää kovin isoja tiedostoja käyttää...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Reipas takki, Taiteellinen

Miina kirjoitti...

Kiva takki! Käys tsiigaan mun uunituore blogi! -miinamindeminde

tinttara kirjoitti...

Ai että ihastuttava takki!

Mehukekkerit Veera kirjoitti...

Todella ihana takki! Ja kiva idea laittaa nuo tiedot, kun eihän sitä tosiaan tiedä mihin takki kulkeutuu aikojen myötä.