sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vinoa marianneraitaa

Meidän neidit tunnistaa tämän vuoden joulujuhlissa reippaista marianne-mekoista.  


Kaava on oma.
Kangas on velouria ja tilattu syksyllä Jofotexin alennusmyynnistä. Raidathan oli ihan normaalisti vaakasuorassa, mutta minä vision saatuani käänsin kaavat vinoon ja tein vinoraitavaatteita. Hankalinta taisi noin vinossa langansuunnassa olla tuo helman käänteen siisti ompelu ja kaula-aukon kanttauskin kaipasi höyrytystä ennenkuin näytti symmetriseltä.


Pienemmälle ompelin myös mustasta trikoosta slimmin paidan mekon alla pidettäväksi. Isompi neiti sai omansa jo luokkakuvaa varten, kun silloinkin oli tarvetta simppelille 'alus'paidalle. 

Kankaasta jäi sitten vinoja suuria jämäpaloja (vielä kun metrin kappaleen keskellä oli virhekin kankaassa..) jotka jo puoliksi näyttivät vinoraitaisilta tonttulakeilta. Meidän tonttulakit on tähän asti olleetkin tylsän punaisia ja yksivärisiä. 

Kangasta meni kahteen vinoon leikattavaan liivimekkoon aika tasan metri. Mekkojen koot n. 116cm. ja 98cm. 
Alla vielä I:n uusi essu. Essu on yhtä vino kuin oli pieni verho, josta sen juuri ennen leipomisen aloitusta  parissa minuutissa hutaisten ompelin. Verho tarttui mukaani kierrätyskeskuksesta, ja siinä oli valmiina tuo punainen yläreuna ja nauha alareunassa. Korkeus oli essun korkeus, ja leveyttä oli juuri essun ja taskun verran.


Kangas on varmaan miljoonasydäntä? Vai mistä sen aidon tunnistaa?

3 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Tosi pirteäksi tuli kun jaksoit vääntää raidat vinoon!

kewa kirjoitti...

ihanat vinoraitamekot ja söpö essu, vanha miljoonasydän on aikas tönkkö kangas, paksumpi ja värit säilyy pesusta toiseen (kai???)

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihania jouluompeluksia :) Söpö essu!