lauantai 6. lokakuuta 2012

Isoksi kasvanut Marketta

Oulusta tarrautui mukaan reilu määrä trikookudetta. Taisi olla Menita-kauppa Isokadulla, joka myi ainakin sillä viikolla ulkolaista trikookudetta 4,95e/kg. Vieressä oli Lankamaailma-kauppakin, mutta se ei vastannut hulppeita odotuksia. Nimimerkillä Oulunkylän lankamaailmassa käynyt. 
Kulman takana olisi ollut vielä Lumoava Lankakin, mutta sinne en samalla reissulla ehtinyt. Jospa sitten seuraavalla reissulla, ja ilman jälkikasvua kiitos. 


Maton ohje alunperin Kauhavan kangasaitan Marketta-matto. Minä halusin isomman kuin ohjeessa, joten kasvatin terälehtiä pidemmiksi loogisilla lisäyksillä ennen terälehtien kapenemista.  Reunat tein samalla tavalla kuin mm. aiemmin tekemääni valkoiseen mattoon, jotta niissä olisi jotain sukulaisuutta, jos kerran samassa talossa tai tilassa aikovat viihtyä. Mistä en tottapuhuakseni ole ihan varma, kun tuo turkoosi ei ehkä sittenkään ole sitä miltä sen kuvittelin meidän lattialla näyttävän.   Aavistuksen häiritsee tuo värin vaihtuminenkin, vaikka sen siedän jos silmä muuten tottuu.

Matto on ennen kuvaa pestykin kahdesti, toisen kerran 60 asteessa jotta se kutistuisi ja tiivistyisi, mitä se reilusti tekikin. Saattoipa siis olla liian paksu koukku jo alunperinkin.

 Halkaisija nyt 150cm ja painoa n. 4kg.

1 kommentti:

Mun Tekemä kirjoitti...

Todella komea matto! Tykkään!