maanantai 29. lokakuuta 2012

Taas kaikki kauniit kankaat, mun tulee mielehen


Kaikkein ihanimmista tilkuista ja suikaleista leikkelin neliöitä ja ompelin pienen peiton. Harmi vaan että poika alkaa olla, varsinkin talvivaatteissaan jo liian pitkäjalkainen kaukaloon, johon koko olisi optimaalinen.  


Kävi mielen vieressä ajatus lahjoittaa tämä jollekin lähipiirin vauvalle, mutta enpä taida raskia, kun mukana on monien kankaiden viimeisistä viimeiset palat, joista tulee monta tehtyä työtä ja vaatteisiin liittyvää hetkeä mieleen. Niinkuin metsolan joustis apilat. Ja naapurilta varastettu (kahdesta osasta tehty tilkku??! ) punakeltainen oravatilkku. Ja ja ja kioskikissat ja ruiskukka ja blossom ja tuo nordic forest. Niin ja punavalkoiset velourtähdet. Ja vihreäpohjainen multistar-velour.


Tausta raidallista joustofroteeta, välissä vanua. Suunnittelin 'oikeita' tilkkutyötikkauksia, mutta luovuin ajatuksesta kun ymmärrys sanoi ettei näin joustavilla ehkä kannata aloittaa. Tein sitten ympyrätikkauksia joka toiseen neliöön.  Tikkauksen malliksi piirsin ympyrän muotilla kaavapaperille ja nuppineulasin ympyrän aina kohdilleen ja ajelin ympäri. Toki olin ensin neulannut kymmenillä nuppineuloilla peiton kerrokset pysymään paikoillaan.


p.s. on meillä jo joululaulujakin ihan pikkuisen kuunneltu.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tää on jotain NIIN ihanaa. Mäkin tahon! Tilkkuja ois kilokaupalla, kunhan sais aikaiseksi :)

Sylyvi kirjoitti...

Kaunis! Menis mun mielestä vaikka lastenhuoneessa seinävaatteena. :)

Peppi kirjoitti...

Ihanan iloinen, ei hassumpi muuten toi seinävaateidis!

Mun Tekemä kirjoitti...

Suloinen peitto!

hanna-naa kirjoitti...

Ihana!

Mieli kirjoitti...

Aivan ihana muistojen peitto! :)

irinka kirjoitti...

Kiittää kommenteista! :)