tiistai 19. heinäkuuta 2011

Marimekon Satula

Valinnan vaikeus teetti töitä valitessa kuosia pinnasängyn suojukseen. Päädyin paikallisesssa Marimekon myymälässä Bjarmiassa kuosiin nimeltä Satula, suunnittelijoina Maija & Kristina Isola, vuosiluku 1960.  
Samaa kangasta myös uudet tyynynpäälliset omalle sängylle, Ikean silkkityynyn kaveriksi. Päiväpeitto vain tahtoo mennä vaihtoon; erilaisten ampuma-ase tapaturmien myötä siinä on jo turhan monta tarhaa, joita en millään ihme-aineellakaan saa pois.  Niin, siis toinen on ase-öljyä ja toinenkin on jotain toista mutta tummempaa ase-rasvaa. On se vaan niin kätevää, että aseita silloin tällöin puhdistetaan makuuhuoneessakin :D   nimim. uutta päiväpeittoa suunnitteleva. (ja asehuonetta.)
Toiseen tyynyyn tein toisen puolen reunajämistä. Kankaiden hulpioista tehty tyyny esiteltiin muuten myös Surrur-kirjassa. Inspiroiva ja hauska kirja, vaikka toteutuksiin ei vielä ole aika riittänytkään.  


Lopuksi vielä kirpparilöytö viime lauantailta; suloista ankka-kangasta, jonka meinasin hylätä tummansinisen pohjan takia, mutta aikas ihanaa tuo kyllä on. Ajattelin ainakin jonkun vauvan lakanan tehdä, mutta riittänee tuosta muuhunkin. Kankaassa oli muutamia valkeita värjäysvirheitä pohjavärissä, mutta eipä haittaa.

6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

<3 pesänrakennusta :D

Satunnainen kulkija kirjoitti...

Lähes kaikki rasvatahrat lähtee pois swarfega käsienpesu aineella (auto-osastot myy). Ainakin me ollaan sillä pesty kaikki tahrat pois, auton öljy tahroista muihin tahroihin.

Kivoja juttuja olet aikaan saanut! :)

kewa kirjoitti...

Tosi kaunis tuli, pöllö on muuten aivan upea (pitäsi myös tehdä joku lelu tulokkalle....) ja retrokangas mitä mahtavin (kade!!!)

irinka kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Pesä kaipaisi vielä vähän reikien porausta, että saisi pohjan oikeaan korkeuteen ja sivuvaunuksi parisänkyyn.

Pitääkin vielä katsella löytyykö tuota Satunnaisen kulkijan suosittelemaa ainetta kaupoista, joissa käyn :D

Tiina kirjoitti...

Ihana reunasuojus!


Ps. Mistä tuo valloittava pöllö on? :)

irinka kirjoitti...

Hei Koruja kauniille, kiitos kommentista!

Pöllökin on oma tekele, tarkemmin löytyy täältä:
http://irinkaitseteossa.blogspot.com/2011/01/unipolloja.html