maanantai 7. maaliskuuta 2011

Villapaita raglan-hihoilla Floricasta

Pikkuhiljaa on sitten toinenkin, isompi villapaita valmistunut Novitan Florica-langasta.   Malli edelleen oma mukaelma miehelle tehdystä villapaidasta. Puikkojen koko taisi olla 3. Isompi paita on noin 104/110 senttiselle, ennemmin kapea kuin leveä...ja helman ja hihan korkeudet vertailin sopivista paidoista.  Helman ympärys on 128 silmukkaa, hihan aloituksessa 44 silmukkaa ja kainalopäättelyiden kohdalla lisäysten jälkeen 59 silmukkaa.   Raglan-kavennukset on aluksi ja lopuksi tehty yhdellä välikierroksella, puolen välin paikkeilla kahdella välikerroksella, että hartioihin sai tilaa ja etenkin korkeutta. 

Pienempi paita on noin kokoa 86/92. Helman ympärys 112 silmukkaa, hihan alkaessa 36 silmukkaa. Lisäyksiä noin 3-4 sentin välein, näitä en ollut merkannut muistiin, enkä taida viitsiä laskeakaan enää.

Kiitos tämän tylsyyden lukemisesta, toivottavasti näistä on jollekin iloa! Tosin yhä useammin huomaa, että ainakin itselle näistä on jälkeenpäin iloa, kun aloitttaa uusia samantapaisia tekeleitä.

6 kommenttia:

hanna-naa kirjoitti...

Ihanan poltettu oranssi. Miellyttää kyllä minun silmää :)

Purnauskis kirjoitti...

Ai ku kiva malli! Villapaita on aina hieno urotyö puhumattakaan kahdesta!

Anni kirjoitti...

Ihanaa! Ja lanka riitti? Kaunis on! Tilaisin samanlaisen koossa M.

:D

irinka kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Lanka tosiaan onneksi riitti. Melko onneton määrä sitä enää jäikään. Ostin lankaa kerralla muistaakseni vain(?) viisi kerää Korialta Novitan myymälästä, ja niistä aika tarkalleen nuo kaksi paitaa on valmistunut.

Miina kirjoitti...

Kauniita! Hienot nuo nappihommelit :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, mua ainakin auttaa nuo merkinnät, etsin just tommosta neuleohjetta. Tarkennukset ois myös iso apu, mutta pärjään noillakin...