sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Lehmusten varjossa

Kuinka monta tonttulakkia saa 50x55cm kokoisesta punaisesta joustofrotee-palasta? No ainakin neljä.  Pienempi neiti sai oman sopivan viimevuotisen vauvalakin tilalle, ja nuket kasan lakkeja. Nuken lakkien koko määräytyi täysin jäljellä olevien kankaanpalojen mukaan, ja jokaiselle näyttää käyttäjä löytyvän. Nämä pitääkin muistaa kerätä joulukrääsän kanssa talteen sitten joskus joulun jälkeen, niin ovat sitten jouluntuojia ensijoulun alla.

Kuviin niistä ei tietenkään löytynyt enää kahta enempää. Isompi malli on nimeltään Meiya, ja se kuuluu ruotsalaiseen Rubens Barn- perheeseen. Meiya, tutummin Meija, kotiutui meille Minvillasta, ja saa tästedes toimia vaippamallina mm. hulinoidessa.

Edellisen postauksen langoista on kiitettävästi syntynyt valmista. Miehen pipoa tehdessä ei mennyt kauan, ja viikonlopun mökkireissulla oli sopivasti aikaa yhden kerän Lehmus-huivin tekoon. Puikkoina KnitPron 6mm pyöröt. Lanka tosin loppui kun jäljellä oli vielä 13 senttiä pääteltävää, mutta onneksi on lankakori täynnä jämiä, ja sieltä löytyi huomaamaton lanka loppupätkän päättelyyn. Jotenkin koomiseen kohtaan loppui mielestäni.


Puikoilla on nyt toinen Lehmus vihreänsävyisestä mohairista. Nyt se tosin odottelee nurkassa vuoroaan, lanka kun jo ehti loppua, ja tarkoitus on tuosta tehdä isompi kuin oranssista. Oranssi on sopiva tuollaiselle pikkuneidille, mutta hieman nysä aikuiselle tai nuorelle, joten pitänee hakea vihreää toinen kerä pikapuoliin, että pääsee näiden lehmusten varjosta ja jatkamaan taas muita tekeleitä. 

p.s. miehen pipoa näköjään esittelee joku muu kuin mieheni :D  Kavennusohjeet peruspipoon lainasin aiemmin blogatusta Neuleita miehelle- kirjasta.

5 kommenttia:

hanna-naa kirjoitti...

Ihania neulomuksia ja kiva idea tuo nukkejen tonttulakitus :)

linda kirjoitti...

vautsi vau tuo huivi! voikohan semmosta toivoa joululahjaksi tai pitäsköhän opetella ite tekemään :)...?

Mehukekkerit Veera kirjoitti...

Siis aivan ihana tuo huivi!! <3

SA kirjoitti...

Toi huivi o kyllä upea. Mahatavan värinenkin. Mulla on sulle jotain blogissani=)

piia kirjoitti...

aivan ihana tuo lehmushuivi! :)