perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulukuusenalusmatto

Niin sitten tämäkin valmistui jo, vaikka jouluun on vielä hurjasti aikaa, eikä kuusikaan ole vielä sulamassa. Ihastuin virkkuukoukussa.fi -sivuilta löytyviin pitsimattoihin, ja kun sellaista sitten jossain sisustuslehdessä vinkattiin joulukuusen-alusmatoksi, piti minunkin rientää ostoksille paikalliseen Käsityökeskukseen. Sopivanväristä trikookudetta ei löytynyt varastosta, joten päädyin sitten ostamaan hieman kalliimpaa ontelokudetta, mikä ei kyllä yhtään harmita. Niin mukava ja nopea oli virkata tasaista kudetta ja lopputulos on siistin näköinen. Tosin omanlaisensa kauneus olisi epätasaisemmassa trikoossakin, mutta tällä kertaa näin. 


Purkamista oli taas luvattoman paljon joka välissä, mutta kylläpä se taas kannatti. Matto ei kupruile, kuten kuvasta näkyy :D  Viimeiset rimpsukierrokset taisin tehdä yhteensä noin kolmeen kertaan, ja lopulta ne kelpasivat. Mitään muutahan en tänään aikonutkaan tehdä...

Koukkuna siis koko 8 ja ontelokudetta mattoon meni 1850 grammaa ja jäljelle jäi huimat 75 grammaa.  Ohjeena käytin epätarkkaa mielikuvaa virkkuukoukussa.fi:n matoista, ja tietysti sovelsin itse purkamisen kautta löytäen sopivan määrän silmukoita ja osioita mattoon. Ja lisätään vielä, että maton halkaisija on n. 110cm.

8 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Todella kaunis! :)

hanna-naa kirjoitti...

Hieno!

Kreeta kirjoitti...

Wau! Minäkin haluan. Jospa ensi jouluksi. En varmaan millään täksi jouluksi ehdi.

Jenkku kirjoitti...

Ihana! Itse aloitin joskus samanlaisen maton tekemisen, mutta minulla se kupruili. Että jos haluat niin ohjeesta oltaisiin varmaan muuallakin kiitollisia. :)

irinka kirjoitti...

Pitääpäs koittaa, joskos saisin ohjetta kirjoitettua. Ja ehkä vielä sitten testattuakin että toimiiko :D

irinka kirjoitti...

Kiitos siis kommenteista taas!

inka kirjoitti...

hieno on :) saa laittaa jo postiin niin ehtii jouluksi ;-)

Miina kirjoitti...

Hieno on! sitte ku oon iso (heheheh) ja hankin kuusen niin voisin minäkin ottaa.. :D