sunnuntai 8. elokuuta 2010

Betonia ja raparperinlehtiä

Niin vain taas sain tehtyä jotain kauan suunniteltua! Lainasin alkukesästä kirjastosta Malena Skoten kirjan Betoni on kaunista.
Samoihin aikoihin alkukesästä näin paikallisella puutarhalla raparperin lehdelle tehtyjä laattoja ja koristealtaan, jotka veivät helppoudessaan voiton muista houkuttelevista betonitöistä.

Keskiviikkona pihaan ajoi betoniauto, joka työnsä tehtyään tyhjensi loput betonit letkuista muoville odottamaan minua. Kävin naapurissa raparperinlehtivarkaissa ja aloin tehdä kakkusia. Betoni alkoi olla jo ehkä hieman liiankin kuivaa kun tein viimeisiä laattoja, enkä tajunnut niihin lisätä vettä sileän pinnan saamiseksi.

Ja nyt muutaman päivän jälkeen löytyy lisää ongelmia.  Betoni oli tarkoitettu lattiavaluun, joten se ei ehkä sitten kestäkään pihalaatoissa, vai lieneekö vielä liian lyhyestä kuivumisesta kyse, kun muutaman sateisen päivän jälkeen näyttää muutaman laatan syy-kuviot on himmenneen. Noh, tästä oppineena teen paremmalla betonilla jonain toisena päivänä, ja saan toivottavasti on hyviä laattoja riittämiin askelmapolulle terassilta (jota ei vielä edes ole) hiekkalaatikolle.

 

3 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Hei tulipa kivoja! Jotkut tekee näitä vissiin hopeasavesta ja koruiksi.. ehkä siis jotain vähän pienempiä lehtiä käyttäen :p Pitäiskö iteki kokeilla, hmm.. :)

irinka kirjoitti...

Myllynkivi kaulaan... vois mennä vaikka uimaan, jos oli tämmönen koruna.

Marja kirjoitti...

Ihania ja hieno idea tehdä poluille laatoiksi!! :)

Marja