maanantai 2. toukokuuta 2016

Takista haalariksi!

Eilen se oli vielä harmittavan tyhmä hutiostos kokoa mies. Tänään se on teknisillä ominaisuuksilla varustettu välikausihaalari kokoa 1v. 


Ihmettelen, ja nolostelenkin jopa, että tulikin ostettua miehelle takki; 
a) ilman miehen mielipidettä 
b) ilman sovitusta 
c) ilman järkevää tarvetta. 

Top3 puoltavat selitykset kuulunee vastaavasti näin:
1.) hinta oli halpa (en mene niin pitkälle tänään että miettisin ääneen mistä se johtuu)
2.) olen tykännyt omista vastaavista softshell-housuista valtavasti
3. ja ehkä eniten vaikuttanut.)  Takista tuli mieleen takki jota mies käytti kun oltiin nuoria... *nolo*


No, takki vietti hetken rauhallista elämää pimeässä kaapissa ja ärsytti sieltä minua pelkällä olemassaolollaan. Jotenkin takki oli liian väärän mallinen mun miehelle. Ja tietysti laput irti ja hukattuna, ettei viitsinyt/voinut viedä takaisin kauppaankaan. 


Toisaalta mun piti jo jokunen kuukausi sitten tilata softshelliä ja ommella nuorimmaiselle ulkoiluhaalari, mutta en ole saanut tilattua, eikä valmistakaan haalaria tullut vastaan sopuhintaan sopunäköisenä.  Lopulta keksin sitten silputa takin haalariksi (kun olin ensin silpunnut yhden miehen vanhan paidan naamaisasua varten.)


Käytin hyväksi kaiken mahdollisen takista, ja mahdollisimman helposti.  Taskut tietysti, kuin myös heijastimet leikkaamalla haalarin palat niin että osuvat sopivaan kohtaan. Yksi tasku on hihassakin, liekö poijalla käyttöä sille?  Vähän ompelin ja leikkasin taskupusseja pienemmiksi, kun tuli kappaleiden reunat vastaan. 


 Hihat leikkasin takin hihojen alareunoista, jolloin hihansuun kiristimet oli valmiina paikoillaan.  Hupun pienensin niin että pystyin käyttämään valmiin etureunan kiristimineen ja kujineen. Vetoketjun irrotin takista niin että kun tuulilista jäi sattumalta siihen vielä kiinni, annoin sen olla ja käytin haalariin myös sen. Takin niskassa oli sisäpuolen sauma piilotettu nauhalla, ja sen alla oli kiinni myös ripustuslenkki, nekin irtosivat settinä, ja käytin ne haalarissa saman tarkoitukseen. 


Eipä olisi muuten tullut tehtyä näin monipuolisia ominaisuuksia ja yksityiskohtia haalariin, joten oikeinkin olen tyytyväinen lopputulokseen! 


Ei harmita tyhmä ostos enää, paremminkin mietin että vastaavan projektin voisi ottaa joskus uusiksi. Tai tehdä vaikka takista takin? Jostain alesta jos löytyisi sopivaa matskua... toisaalta hullu ajatus ostaa jotain heti pilkottavaksi? Ehkä sitten jos tulee 'vahingossa' joku huti taas?


Takista jäi jäljelle pelkkää silppua ja sisäpuolen lumilukko, jolle en (vielä) keksinyt käyttöä.. Pitänee rakentaa sen ympärille takki?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau mikä haalari. Tosi hieno! :)
t. Aija

Aurinkokujalla kirjoitti...

Upea haalari ja mikä idea, ettei jäänyt vaan käyttämättä.
Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
Hyvää alkanutta viikkoa.

Miina kirjoitti...

Oho, aika hyvä tuunaus! 😊

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Ihan mahtava korjaus!! Vau :)

MajaQ kirjoitti...

Siis ihan mahtava!

Anonyymi kirjoitti...

Niin parasta! 6/5!