torstai 31. joulukuuta 2015

Joulusukkia ja jumpsuittejaJoulunaluksen ompeluputkesta valmistui myös joulusukkia tilauksesta. Päällinen reipasta tasaraita-trikoota, sisus täysvinoon leikattua pellavaa joka tuo ryhtiä sukkiin, mutta vinoon leikkauksen myötä myös joustaa sopivasti.  


Muistikohan pukki tai tonttu tuoda näihin sisäsltöä? Toivottavasti menivät täydestä myös noille joulun ammattilaisille.


Tilauksesta myös muutama jumpsuit, joiden teko oli kuin kotiin olisi palannut. Ihan hetkeen en ollu jumpsuittia ommellutkaan (paitsi nukeille), ja näiden teko tuli jostain selkäytimestä ja ilahdutti tuttuudellaan, kummallista. Tai harvinaista ja yllättävää jotenkin oli tuollainen kokemus ommellessa.  Näiden jälkeen piti tehdä omalle vauvalle myös uusi jumpsuitti, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.


Musta kangas joustocollegea, siksakin metsolan trikoota, raita jotain nimettömämpää, ehkä kangaskapinasta tai majapuulta. Ja voi, tuota kuvien tuhjuisuutta ja hämäryyttä. Joulun hämyä se vain on...eh. Nythän tuo on jo onneksi päivä pidentymässä ja valo taas lisääntymässä.

Mukavaa Uutta Vuotta 2016 jokaiselle tänne eksyneelle lukijalle!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania juttuja! :) Millä kaavalla ompelet haalareita? Mä en ole tehnyt koskaan yhtäkään, mutta kinostelis! Entä saako kysyä, kuinka kiinnität kantin vetoketjuun noin siististi? Se näyttää heti mun kompastuskiveltä. :D

irinka kirjoitti...

Kiitos! Ja pahoittelut kun on vastaaminen jäänyt. Nämä on itsepiirtämälläni kaavalla. Nyt taisi olla uusimmassa Ottobre-lehdessä uusi jumpsuit kaava taas! Ja tuosta vetoketjun alapäästä, ihan kanttaan niinkuin muutenkin, mutta saattaa siinä jotain kokemuksen tuomaa näppituntumaa olla miten paljon venytän tai en venytä. En siis oikein osaa kertoa mitään erityistä niksiä tuohon. Kanttaan yleensäkin niin että kantti tulee nelinkerroin, ja tykkään tikata sen varsinkin tälläisessä joustamattomassa paikassa ihan ompelukoneen suoralla tikillä. (muuten sitten joustava-suora tai kaksoinneula tmv joustava tikki).