tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukuun ompeleita


Olisi sitten muutamaankin postaukseen asti ompeluita kuvattuina :)

Nämä on mun saamia joululahjoja, olin kilttinä ollut selvästi! No, vähemmän kuvauksellisen lahjan käytin jo ennen joulua alta pois, lahjakortin nimittäin.

Laskin että taisin ommella tänävuonna 24 lahjaa, joista 7 taisi olla vaatteita ja loput sitten pipoja, pussukoita, nukenvaatteita ja ehkä jotain muutakin? Eikä määrässä ole laskettuna ne muutamat ompelut jotka tein töinä, eli eivät olleet lahjoja minulta (tai lapsiltani) vaan tilaaja tietääkseni lahjoitti ne eteenpäin. 

Seuraavien myötä keräsin hyvä äiti-pointseja joulun alla. Eli tytöt saivat itse valita materiaalit (lukuunottamatta sisäpuolen tukevaa vuorikangasta) ja ommella nämä lahjat; pussukan ja kynäkotelon. 


Piparikukista ompelin 90 senttisen tuubikaulusmekkosen. Nämä on nopeita tehdä, mutta kangasta menee hieman enemmän tuohon valtavaan, kauniiseen, kaulukseen. 


Jonain päivänä innostuin pitämään nukenvaatepajaa, ja päivitin kaavat toivottavasti entistä toimivammiksi kahdessa koossa. Toinen baby bornille tai muulle isommalle nukelle, toinen 'pikkunukelle', sellaiselle mitä niitä osittain pehmeävartaloisia tyyppejä onkaan. Eikä tässä kuvassa ole kaikki, omille päätyneet ainakin jäivät kuvaamatta.Pussukoita ompelin sitten itsekin, kun lasten kanssa oli harjoiteltu ja näitä tuli nopeasti. Tyttöjen opettajat saivat omansa, ja joku muukin erityisen kilttinä tänä vuonna ollut :P
Pipoja, niitäkin valmistui, mutta eivät halunneet kuviin kaikki.

Taitaa jatkua seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

Miina kirjoitti...

No huh miten ahkeraa!

irinka kirjoitti...

Kiitos! Myönnän että yllätyin kun aloin laskea ommeltujen lahjojen lukumäärää, aina niitä löytyi vielä muutama lisää mitä en ensin muistanutkaan. Jonain vuonna neuloin monta lahjaa. Ja muistaakseni viimevuonna en saanut aikaan juuri mitään itse tehtyä.. että sattumalta nyt näin, kun töitä olen tehnyt vähemmän.