lauantai 11. tammikuuta 2014

Juhlapukuompeleet

Toisinaan Irinka ompelee myös mittojen mukaan juhlavaatteita, ihan aikuisväestölle enimmäkseen, mutta ne ei useinkaan pääse blogiin (ja taas hyvien kuvien puutteen takia.) 


No nyt muistin marraskuun pimeydessä vai olisiko ollut ihan joulukuun valkeudessa ottaa pari kuvaakin tilaustyöpuvusta. 

Kangas on paksua pellavaa ja malli yksinkertainen mutta juhlava, kun varsinkin yhdistää sopivat asusteet pukuun.  Uskon myös että puku on monikäyttöinen, värinsä puolesta tähän yhdistyy mikä vain väri pinkeistä isoista helmistä mustaan jakkuun, joten ihan mihin kekkereihin vain..

 Oma ekaluokkalainen ihastui paratiisin puutarhaan ja halusi siitä mekon. No kangasta riitti hihattomaan, ja siihen kaveriksi sitten bolero valkoista trikoota, käyttökohteeksi ajateltiin joulujuhlaa, vaikka vallan kesäinen kuosi onkin.  Kävi tosin sitten niin että joulujuhla-aamuna neiti muisti että opettaja oli pyytänyt laittamaan jotain 'ei kovin kuviollista' kun esiintyivät kirkossa edessä laulaen. Jeps, eli siis viimevuotinen marianne-raitamekko valkoisen boleron kanssa päälle ja menoksi.  Onpahan kaunis mekko ensikesää varten valmiina, vaikka sitten kevätjuhlaan jos ei aiemmin päädy arkimekoksi.


Boleron malli on sama kuin millä olen tehnyt itselleni, aiemmasta postauksesta löytyisi tarkemmat lähteetkin, taisi olla yhden taitavan Emmin käsialaa alunperin, kiitos sinne. Minä siis pienensin mittasuhteet n. kokoon 120cm. 


1 kommentti:

onesa kirjoitti...

Voi tuo onkin sittenkin kaunis kangas tuo paratiisin puutarha sinisenä. Sininen on mun inhokkiväri, mutta tästä pidän.