perjantai 18. tammikuuta 2013

neuloin pipon


Ostin paikallisesta lankakaupasta ihanan värikästä lankaa. (vaikka en edes tykkää noista liukuväreistä, paitsi okei, tykkään vielä vähemmän niistä novitan punatulkuista). Neuloin summassa I-neidille pipon ja lisäsin siihen korvaläpät.  Ja virkkasin laitaan sievemmän reunan.


Lopusta langasta tein toisen samanlaisen pipon, on nähty sekä pikkuveljen että isosiskon päässä.


Sitten neuloin pipon tummanruskeasta Novitan Huopasesta. Silmukoita muistaakseni 80, ensin 12 kerrosta 1n 1o kiertäen, että resorista tuli selkeä ja napakka. Sitten sopivasti suoraa Korventien henkilökohtaisen Neuletukihenkilöni opastuksella seuraavalla tavalla:  *1. krs 1o 1n, 2. krs kaikki oikein,*  Lopuksi sädekavennus tai ainakin sen tapainen. 


Sitten neulomisen puutteessa neuloin toisen samanlaisen, johon lainasin siskolta lankaa pahimpaan tuskaan.  En siis muistanut jouluvierailulle ottaa sitä ompelukonetta, enkä edes neuletta mukaan!!!?! Tässä lanka taitaa olla Isoveljeä.


Ajattelin sitten tehdä korviketyön mielessä-pyörivälle neulotulle sohvatyynylle, ja päätin kokeilla kas, pipoon, siksak-kuviota.  Enpäs taas muistanutkaan kuinka paljon tiiviimpää ja vähemmän joustavaa tulee tuosta kirjoneuleesta, joten piposta tuli hiukan tiukka itselleni, joten sitä käyttää sitten pikkujä(t)kä kypärälakin päällä. Tykkään!  


Langoista muut Seitsemää veljestä, mutta valkoinen jotain tuntematonta jämää, ehkä täysvillaa, vielä kun muistaisin sen pestessä pipoa. Tuo yksinkertainen kaaviokin oli tarkoitus jakaa teille, mutta hukkasin sen. Jos sitä joku kaipaa, voin lisätä sen jos löydän.


Seuraavaksi neuloin kahdella langalla, Novitan rose mohairilla ja Woolilla valkoisen pipon. Reunan tein samoin kuin miehen pipoihin, mutta mallineuleen varastin muualta. Luultavasti jotain sukua helmineuleille, mutta en tiedä oikeaa nimeä; 1. ja 2. krs 1o 1n, 3. ja 4. krs 1n on.

 Tämä on minun.
Ja tupsu, tottakai, ja ihan maitopurkista leikattujen ympyröiden avulla edelleen.

Ja ps. Muistin juurikin päivittää myös muutamia uusia ihania kankaita tuohon yllä olevaan Virtuaaliseen kangasvarastooni, teidänkin ihanien tilaajien iloksi!

4 kommenttia:

Hatatuu kirjoitti...

No mutta komioita pipoja, kaikki. Roseyhdistelmää olen kanssa suunnitellut, mutten vielä saanut aikaiseksi.

hanna-naa kirjoitti...

Söpöläisiä piposia :)

inka kirjoitti...

Vanhin tyttäreni saattaisi sanoa, että paljonko niitä pipoja oikein tarvii? :D Kun itse tein pienemmille ja se luuli jo kolmannen kohdalla, että tuleeko varmasti tarpeeseen.. Mutta jatka samaan malliin, kyllä pipoja täytyy olla!

Unknown kirjoitti...

Ihastuttava blogi. Sempä takia voit käydä nappaamassa tunnustuksen blogistani http://torolantouhuja.blogspot.fi/2013/01/olen-niin-kiitollinen.html