lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hellelätsät ja OE-laukku

Ennen reissuun lähtöä päätin hätäisesti ommella puuttuvia hellelakkeja. 

Lakki on aivan väärässä päässä tässä kuvassa.
Musta-pinkki lippis on tehty omalla kaavalla ja kantapään kautta. Kolmas versio alkoi jo näyttää siltä mitä hain. Harmi vain, että tästäkään ei jäänyt sitä lopullista kaavaa käteen, kun muuttelin leikatessa ja ommellessa alkuperäisiä mittoja ja muotoja. 


Päällinen pellavaa Ikeasta, sisus puuvillapopliinia, myös joskus useita vuosia sitten Ikeasta (vuodelta 2004?).Pojulle tein hellehatun Ottobren ilmaiskaavalla, joka löytyy netistä tulostettavana tiedostona. Vähän kyllä tässäkin muutin lierin muotoa, niin ettei ole ympäriinsä tasalevyinen vaan hieman kapeampi sivuilta. Päällinen verhokankaan reunaa, kokonaan siis tummanruskea, sisus retroa ankka-kangasta, josta tein pojulle takin jo keväällä.

kaveri reporankana reissussa.Samalla pirtsakalla mustan ja yhdistelmällä kuin isomman neidin hellelakki, ompelin lopulta pitkään odottamassa ollella kaavalla ns. OE-laukun. Eli oikeasti kyseessä on Ottobren 3/03 lehden kaava, mutta sitä on tehty valtavasti facen OE-ryhmässä, josta tuo nimitys.  Kaavakin pitäisi vielä löytyä sähköpostistani, joten eteenpäin lähettäminenkin on mahdollista.

Tykkään, tämä on just sopivan kokoinen kantaa olalla.
4 kommenttia:

inka kirjoitti...

Tuo reporanka on niin komea mies :D taas olit ollu reippaana, kannatti käydä kurkistelemassa :D

Purnauskis kirjoitti...

Mainio tuo kehittelemäsi hatun kaava! Kaikki tosi kivan näköisiä ompeluksia!

Anni kirjoitti...

Tykkään!

Anonyymi kirjoitti...

HEI!

Katselin vanhoja blogi tekstejä ja löysin tämän laukun:)
Saisinko sähköpostiin kyseisen laukun kaavan ja ohjeen.
Kiitos
pia.mantila@netikka.fi