sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Pipoja ja puikkokoukkukoteloita

Aloin tekemään slipoveria tai lyhythihaista neuletta poikaselle, mutta nähtävästi liian kapoinen oli ympärys, ja lanka varmaan loppunut kesken...niin tein sitten pipon. 
Slipov... eikun pipossa on 82 silmukkaa, lankana aiemmin sukkiin käyttämäni Shibui Knitsin merino Sock, joka sukissa kului puhki muutamassa kuukaudessa.  Jatkuvasti niitä käytinkin ja hiihtelin kovilla laminaateilla, että ihmekö tuo.


Pipossa on sädekavennus suunnilleen näin (ei tosin mene tuo 82 silmukkaa tasan tähän, mutta kavensin nuo kaksi ylimääräistä tuolla sileillä kerroksilla jossain välissä) : 

1. kavennuskierroksella *4o, 2oikein yhteen* 
2.-6. krs sileää neuletta 
7. krs: *3o, 2oikein yhteen* 
8.-11. krs sileää
12.krs: *2o, 2oikein yhteen*
13.-15.krs sileää
16.krs *1o, 2oikein yhteen*
17.-18. krs sileää
19 krs: *2oikein yhteen*.  

Ja riippuen paljonko tässä on vielä silmukoita, voi vielä tehdä yhden sileän välikerroksen ja vielä 2 oikein yhteen kaikki. Itse taisin vetää langan loppusilmukosita läpi, kun silmukoita oli jäljellä 12.  
(järkyttävä kuva taas, yläkuvan vihreä on oikeampi)

Käyttäjiä olisi löytynyt enemmänkin, miehelle ei sopinut, vauvalle turhan reilu, neideistä ensin paikalle ehti tuore 3-vuotias. Voi miten mukava(!!?) oli kateelliselle 5 veelle sanoa, että tuskin edes käyttäisit kun mikään ei kelpaa vaikka teen...puhuttiin sitten niistä keltaisista tähtitaskuhousuista; kuulemma kelpaavat kunhan neiti on niihin ensin totutellut. Kun siihen totutteluun ei vielä viisikään viikkoa ole riittänyt, niin...että saas nähhä. 


Myyjäisin oli taas suuret suunnitelmat, lopulta valmistui 'vain' kasa nuken tonttulakkeja ja muutama puikko/koukkukotelo. Tonttupipoihin ostin kulkuset tiimarista.


Puikkokotelon ulkopuoli ikean paksuhkoa puuvillaa, sisäpuoli marimekon jämiä ohuempaa puuvillaa.
Koko n.60cmx 55cm.


Puikot kuvausrekvisiittaa :P

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että ihana pipo! Ja pitäis jaksaa tuo säde kavennus opetella itelläki johonki työhön ku ehtis vaan jotain tekemään. :D Ja olin puikkokotelon kokonaan unohtanu! Jäikö niitä yhtään jäljelle?? Pitäis ostaa ittelle.. :) Olet taituri!- marja