perjantai 4. marraskuuta 2011

Sammalpallot

Jee, ihanan lumisateen kunniaksi sain minäkin vietettyä muutaman tunnin ulkona pienimmän nukkuessa ja isompien touhutessa mukana (ja luistellessa terassilla). Muistin ihanat sammalpallot  Villa Honkasalon blogista ja sormet kohmeessa päätin kokeilla. 


Ohje on helppo; sisuksena sammalpallossa on rutattua sanomalehteä, jota vähän uitin vedessä että pysyisi kasassa. Ihan litimäräksi en kastellut, enkä ihan sisintä lehtimyttyä ollenkaan. Päälle kääritään rautalangan avulla sammalta isompina tai pienempinä paloina ja siinä ovat ja pysyvät. Saattavat kuulemma kestää monta vuotta hengissä...vai miten lie minun pallojeni laita kun sammaleet oli jo aika kohmeisia, jos siis jotain juurtumista kaipasisivat?


Pallot sopii mukavasti anopilta saadun sammalkranssin kaveriksi, josta muuten luulen harakoiden varastaneen loput punaiset pikkuomenat. 7 kommenttia:

Purnauskis kirjoitti...

Aivan ihania palloja! Kiitos ohjeesta, pitää enää etsiä vain sammalta :)

Miina kirjoitti...

Siistejä sammalpalloja!

rusina kirjoitti...

Voi miten ihanat sammalpalleroiset!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan huikeita ideoita ja ihania toteutuksia!!

Nuo liekki sukat on aivan mahtavat! Voisin pitää itekki, mut lahjaksi huippu idis!

Ja mielettömän hienoa tuo jaffa ja pehmo pullot huiput! :D Yritin soittaa sulle eilen tai joskus, ja mietin oletko väkivallan uhri omassa kodissasi kun et vastannut??!! Pätkittiinkö sua juurikin silloin pulloilla? ;)

Ja viimeisin ihanuus nuo sammalpallot! Voi ku ois ihanat uuden kodin terassilla! Mut ei tälle talvelle nuita ehi, ku pitää saada tupa valmiiksi ja vasta sitten somistukset. :)

Luen sun tekemsistä täällä koko ajan, mut en aina ehdi kommentoida. Puhelimella olisin antanu henk. koht palautteen näistä, mut en tavoittanut! :) Voithan hyvin? :) Onnellista joulun odotusta! :D

Terveisin
"pöllösukkaisen pojan äiti"

Kreeta kirjoitti...

Nyt koristaa meidänkin terassia muutama sammalpallo. Kiitos ohjeesta! Helppoja oli tehdä.

irinka kirjoitti...

Hyvä että ohjeesta on ollut iloa :D

Ja pöllösukkaisen äiti: taisin juurikin vääntää sormet kohmeessa nuita sammalpalloja ja puhua siskon kanssa puhelimessa kun soittelit, enkä sitten heti muistanut soitella takaisin, yritin kyllä myöhemmin, mutta se pää ei silloin vastannut :)
Nähdäämpä joku päivä taas, tykkäätkö kaulureista?

Tiina kirjoitti...

Ihania nuo sammalpallot!! Heti tekisi mieli mennä moisia tekemään, kun sopivaa rautalankaakin olisi varastoissa, mutta kai se vain on pakko kiltisti pakata muuttolaatikoita ja tehdä sammalpalloja joskus ensi syksynä.. ;)