tiistai 7. joulukuuta 2010

Outo kalenteriviritelmä ja Lina-pipo

Inspiroivasta  joko knits -blogista löysin aikaa sitten Lina-pipon ohjeen ja se raukka on joutunut odottelemaan toteuttamista jo monta kuukautta. Lankakaupasta omaa pipoa varten oli kuitenkin mukaan lähtenyt kerä oranssia Novitan Tempoa, joka myös odotteli puikoille pääsyä. Päätin sitten soveltaa ja tadaa, kuudestoista yrityskerta toden sanoo ja kaksi kaunista pääsi yhteen.

Silmukoita loin 80, jolloin ne menevät tasan kuvioihin ja kavennuksiin, eli kun ohjeessa pään ympärillä on 12 palmikkoa, on tässä niitä 8. Ennen kavennuksia tein kolme kokonaista kuviota, tosin 8 krs:n väleillä, kun ohjeessa niitä oli 10. Puikkoina nro 8 sukkapuikot, surkea Novitan vanha pyörö kun ei millään taipunut pipon tekoon. Ilokseni tosin Novitallakin näytti nyt olevan uusi taipuisampi tumma kaapeli pyöröissä sen entisen kirkkaan ja jäykän tilalla! 

Viimevuotisille 'Tontun pusseille', eli joulukalenteri-pussukoille piti keksiä systeemi, missä ne pysyvät tallessa ja avaaminenkin onnistuu. Mitään isoa seinän peittävää taustaa en halunnut alkaa virittelemään, osittain säilytyksen, osittain sopivan pitopaikan vuoksi. Kääntelin siis ylimääräisestä sankon rautalankasangasta ympyrän ja kiersin ympärille valkoista trikookudetta. Systeemi myös roikkuu trikookuteiden varassa.  Koristeena on öh...tuollaista tyylikästä punaista lahjanauhaa. Luulen että viitsiessäni kehitän siihen jotain vähän..öh vähemmän tylkikästä.

Pussit on valkoista vanhaa pellavaverhoa ja numeroita varten tulostin sopivalla fontilla numeroita paperille, leikkasin ne paperiveitsellä sabluunoiksi ja piirtelin kangastusseilla pusseihin.

2 kommenttia:

Miina kirjoitti...

ihana tuo joulukalenteri :D Ehkä vähän reppana tuo koriste, mutta ei kait se haittaa. :D Kivan värinen pipo!

irinka kirjoitti...

Joo, suunnittelin oikeasti koristeeksi rautalankaa ja jostain suunnitelmasta ylijääneitä kristalleja niihin roikkumaan, tai vaikka valkosia höyheniä kranssin somisteeksi, mutten millään ole viitsinyt niitä toteuttaa. Täytyy yrittää, vaikka toisaalta ajattelin ilahduttaa lukijoita tällä epäonnisella viritelmällä, jos ei muuta hauskaa päivän mittaan tule vastaan.