tiistai 23. marraskuuta 2010

Inspiraatiota hakiessa

Kirjastosta tarttui kasapäin mielenkiintoisen näköisiä virkkaus- ja neulekirjoja. Nyt siis pikainen bloggaus, kun ne tuli oikein kuvattuakin heti kotiin tullessa. Monet kirjoista tuntui pikaselailun jälkeen melko tylsiltä, mutta kun niitä nyt tarkemmin tutkii ja miettii mitä värejä ja lankoja ja muutoksia ohjeisiin voisi itse soveltaa, alkaakin tekemisen paljous hirvittää. Josko sitä nyt mitään tulee edes aloitettua.


Ommellutkin olen hiukkasen, mutta hyshys..tuotoksia ei valitettavasti voi vielä täällä julkaista, erinäisistä merkillisistä syistä. Numero kympin virkkuukoukussa roikkuu tällä hetkellä maton tekele, joka syö tällä hetkellä tehokkaasti aikaa. Bongasin joko Divaanin tai Kotivinkin joululehdestä Virkkuukoukussa- nimisen firman käsinvalmistaman pyöreän maton ja siinä vinkattiin, että matto käy hyvin myös kuusenalusmatoksi.  Ajattelin tehdä vastaavan oman version, tosin Onteloneuloksesta trikoon sijasta. Lopputulos jää blogattavaksi myöhemmin.

Hauskahko idea Erika Knightin kirjasta Neuleita Miehelle oli seuraavanlainen palmikkohuivi...tuotahan voisi käyttää muutkin kuin miehet, ja taitaisi olla mukavan nopea neulottava paksusta langasta. Tämä kirja oli ilahduttava varsinkin kuvien puolesta, suosittelen!

Muutamista muista kirjoista myös pari sanaa: Alimpana oleva Son of Stitch'n bitch oli yllättävän hauska taas teksteiltään, mutta ohjeet taas minun makuuni hieman oudohkoja. Vaikka kai niistä jonkinlaisella muuntelulla saisi omankin näköisiä...

Wenlan Chian kirja isot puikot, paksu lanka oli oikeastaa näistä karmein, ohjeista ehkä yksi oli sellainen, jota voisin tekemisen ankarassa puuttessa kuvitella tekeväni, mutta makunsa kullakin.

Ei kommentteja: