keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Norjalaismyssy

Eräs Paavo saa anopin vinkistä/tilauksesta Norjalaismyssyn Lanett-langasta. Samasta langasta on anopin käsissä syntynyt ihastuttava villapeitto, vaikkapa vaunuajeluille lisälämmikkeeksi. Toivotaan että pipo on Paavolle sopiva kooltaan ja myöskin kelpaa vanhemmille. Ohje on googlattu ja sovellettu käytössä olevaan lankaan, arpoen tietysti kokoa. Silmukoita loin 90 ja puikkojen koko 3. Pään ympärys on varmaan kokoa 0-3kk. Noin niinkuin unohdin tietysti mitata tarkat sentit valmiista piposta, mutta veikkaisin reilua 40 senttiä.

Pikaisesti jos ohjeenkin kirjoittaisi, ihan vaikka vain omaa tulevaa käyttöä varten:
Luo 90 silmukkaa, (joku muu loisi 91, mutta minä en halunnutkaan sinne taakse kahta silmukkaa lisäysten väliin, vaan yhden)
Neulo suljettuna neuleena 1. krs. nurjaa, 2. krs oikeaa, 3. krs. nurjaa...jne yhteensä 7 kerrosta.
8. kerros: Neulo 1o, lisää 1, 13o, nosta 1 neulomatta, neulo kaksi silmukkaa oikein kiertäen yhteen (=takareunoistaan) ja vedä nostettu silmukka yli.  Neulo 13 o, lisää yksi, 1 o, lisää 1. Neulo 13o, nosta 1 neulomatta, neulo kaksi silmukkaa oikein kiertäen yhteen (=takareunoistaan) ja vedä nostettu silmukka yli.  Neulo 13 o, lisää yksi, 1 o, lisää 1.Neulo 13o, nosta 1 neulomatta, neulo kaksi silmukkaa oikein kiertäen yhteen (=takareunoistaan) ja vedä nostettu silmukka yli.  Neulo 13 o, lisää yksi.

Toista 8.kerrosta joka toinen kerros 10 kertaa. (joka toinen krs. kaikki oikein). Sen jälkeen tee vain kavennukset joka toinen kerros, kunnes silmukoita on alle 10 jäljellä. (Jos haluat lakkiin pidemmän piipan, tee lopussa kavennusten väliin enemmän kaikki oikein-kerroksia). Neulo loput aina 2 silmukkaa oikein yhteen, kunnes jäljellä on enää 1 silmukka. Vedä lanka viimeisen silmukan läpi ja päättele työ.

Neulo nauhat  haluamasi mittaisiksi 4 silmukalla i-cordina.  (ohje Ulla-neuleeseen). Päättele nauha ja pujota langan pää nauhan sisään. Ompele nauhat käsin myssyn korvallisiin.

2 kommenttia:

LAPINKA kirjoitti...

Voi vitsit miten kaunis myssy!! Ihanan maanläheinen :) Meillä tytöllä oli vastaavanlainen vauvana ja mie tohelo onnistuin sen kutistamaan pesussa ihan nukke kokoiseksi.. pöh :(

inni kirjoitti...

Iso kiitos ohjeesta! Tätä olen kaivannutkin, ja sait tästä tosi helpon :)