lauantai 27. helmikuuta 2016

Peitetikkikokeilua, suoraan lahjavaatteisiin tietty


Ehdin tosiaan jonain kauniina päivänä testailemaan enemmän peitetikkikonettani. Vähän jännitti testailla sitä lahjoiksi aiottuihin vaatekappaleisiin, mutta kukapa se jaksaisi mitään mallitilkkuja tai jo alunperin ö-luokan vaatteiksi  tarkoitettuja testejä ommella? (hah, tuli yksi ö-luokan mallikappalekin kyllä tehtyä harjoitellessa.)


Bernina L 220 koneessa voi käyttää kahta tai kolmea neulaa vierekkäin, ja ajelin ensin niitä alusvaatteita kolmella neulalla. Nyt poistin keskimmäisen naulan ja ompelin leveää peitetikkiommelta. 

Alla olevassa kuvassa näkyy ainakin käänteet bodyn hihoissa, koristeommel hupparin raglansaumoissa ja vielä tuo kanttaus bodyn alareunassa.  Kone on tosiaan armas ja kultainen, kaikkia näitä se ompeli samoilla säädöillä eikä ole kuullutkaan hyppytikeistä vielä, toivottavasti niistä ei kukaan tuolle mun koneelle kerrokaan. Toisaata jos sellaisia näkyy niin tiedän että syy on sitten varmaan neuloissa, säädöissä tai jossain korjattavassa kohteessa jokatapauksessa. 


Haastavinta on toistaiseksi ollut tuossa kanttausta ommellessa saada ommel pysymään sopivalla etäisyydellä kantin reunasta, tippumatta kuitenkaan viereen. Paininjalka tuntuu aika isolta tavallisen ompelukoneen tai saumurinikin paininjalkaan verrattuna ja ohjaaminen siksi hankalammin hahmotettavalta, mutta nähtävästi tuokin on taitolaji jossa kehittyy jo muutaman bodyn kanttaamalla. Tein nimittäin jo yhten toisenkin, mutta sen kantit oli osittain päin pannunalusia, eikä se päätynyt kenellekkään lahjaksi :D  (joku virhe jäi tähänkin mutta, ihan jees silti ) Testailin myös kanttausta kolmin sekä nelinkerroin, ja totesin että nelinkerroin saan toistaiseksi siistimpää jälkeä sopivan levyisellä kantilla.  Seuraavaksi jos suunnittelisi kooneeseen kantinkääntäjän hankkimista ja virittelyä, niin voisi taas opetella kanttauksen ikäänkuin alusta..


 Nämä vaatteet tuli ommeltua lahjaksi yhdelle pikkumiehelle. Kankaina ainakin Metsolan keltaisa joustofroteeta, Viljaminpuodin panda ommeltuna mintunvihreällle trikoolle ja tosiaan tuota mustaa joustocollegea.


6 kommenttia:

naurispelto kirjoitti...

Kiva kuulla, että joku muukin on kärsimätön testaaja :D Tätä ominaisuutta tulee kyllä välillä kirottua, kun on mennyt testailemaan suoraan kohteeseen.

Sanna / Neuloo ja purkautuu kirjoitti...

Ooh mitä vaatteita ja ooh mikä unelmallinen uusi kone sulla on! Ooh!

irinka kirjoitti...

Kiitos! Yksi huono puoli vielä näin jäljestä jäänyt mietityttämään, jotta jos joku ommel purkautuukin, niin toivottavasti saan kuulla siitä ja korjata tilanteen :D No, meni niin läheiselle ystävälle/lapselleen nämä lahjat, että enköhän, toivon niin!

irinka kirjoitti...

Kiitos :D Vieläkun ehtisi taas käyttämäänkin tuota konetta :o
Meillä on sairasteltu nyt urakalla, niin entistä vähemmän olen ehtinyt koneelle, tai edes jaksanut.

Kaikula kirjoitti...

Kiva setti!

irinka kirjoitti...

Kiitos! :D