sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kirjoja ja vauvantossuja


Ensimmäisen kirjan löysin sattumoisin paikallisesta kierrätyskeskuksesta ja taisin maksaa siitä parikymnnetä senttiä korkeintaan. Kaikki kaavat on tallessa ja kirja on ihan ehjä, aarteeni.

Toinen tarttui mukaan kirjaston uudehkojen kirjojen telineestä, mukava kun laittavat esille, harvoin tulee muuten käsityökirjoja lainattua. No muutaman tälläisen kivan kirjan jälkeen voisi käydä vilkaisemassa sitäkin hyllyväliä.

Lahjakirjassa on paljon öh, sanoisinko ei niin minun tyyppisiäni 'turhia koristeita', joita en edes aio kokeilla. Mutta yksi oli ylitse muiden; vauvan tossut villakankaasta. En ehtinyt vielä kangaskauppaan, enkä löytänyt sopivaa villapaitaa tm. viimereissulla kirppiksiltä, joten toteutin tossut oranssista huopuneesta villapaidasta. (joka siis jo kirpparilta meille tullessa oli hyvin tönköksi huopunut, ja kankaaksi sen ostinkin) Tossut on sopivia nauhoja vailla..ehdottomasti haluan ohjeenmukaista samettinauhaa, mutta väristä en ole vielä aivan varma. Helmet on katkenneesta järvihelminauhasta.


Oikeastaan haluaisin tehdä nuita tossuja luonnonvalkoisesta kasan, ja viedä sitten tarpeen tullen lahjana vauvoille. Aika näyttää tämänkin, toteutuuko ollenkaan.

Kirjasta jäi mieleen toinenkin käyttökelpoinen idea. Siinä neuvottiin taittelemaan paperista esim. kirjan päällä lahjakassi. Kirjahan voi olla monen kokoinen tai vaikka monta kirjaa päällekkäin että tulee tarpeeksi paksu, ja kassin pohjasta siis riittävän iso. Vaihtoehtoisesti tuon voi taitella sopivan kokoisen laatikon päälle.

Taitellaan siis paperi ensin kirjan ympäri ja kiinnitetään sauma kaksipuoleisella teipillä, että tulee siisti. Toinen pää taitellaan kuten lahjapaketin pää yleensä ja kiinnitetään sekin samoin kaksipuoleisella teipillä. Sitten vedetään kirja ulos ja sinulla on kaunis ja nopea kassi. Kassiin voi liimata nauhat ja laittaa muita koristeluja, tai tehdä kassin alunperinkin hienosta lahjapaperista. Tämä täytyy vielä testata kunhan ehdin ja tulee tarve. Luulen että kovin raskaita kantamuksia tuo ei kestä, mutta ei liene aina tarkoituskaan.

Ei kommentteja: