sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Säärystimet ja Brion vetolelu

Jo syksyllä taisi must-to-do listaltani löytyä säärystimet. Nyt ne vasta tuli tehtyä, mallineuleen pitsi on Ullan arkistoista, Nukkumaijan unisukista. Lanka on seitsemää veljestä, ja kerrankin oli mieluinen väri tarjolla. Tein säärystimeen molemmille puolille tuon kuvion ja väleihin kaksi kahden silmukan palmikkoa. 

Alemmasta kuvasta tuon pitsineuleen erottaa vielä vähän selvemmin. Kuviossa on vain neljä erilaista kerrosta, joista kolme on samanlaisia, joten malli on helppo muistaa.
Kuvaan pääsi myös joulupukin meille lahjoittama vanha BRIOn vedettävä lelu. Todella liukas liikkeissään, ja kulkee myös 'ylösalaisin'.  Voikohan tuo oikein päin ollakaan, vai onko se aina ylösalaisin? Milläköhän luvulla tuo on valmistettu?

5 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Heips. Vastavierailulla. Brion vetolelu löytyy myös meiltä. Taitaa olla 70- ja 80-luvun taitteesta peräisin. Siihen kuuluu tai sopii myös sellainen vanha (brion) kulkushelistin/helistinpyörä.

Anni kirjoitti...

minäkun luuln että siihen tulee se muurahaisen muna tuohon kyytiin. Voi näköjään laittaa muutakin. http://picasaweb.google.com/Kaarlenkatu/WanhaKaarle?authkey=uZTJ9VXIOOQ#5066321442680430850

irinka kirjoitti...

Hei, mutta meillähän on tuo helistinkin. Kertaalleen uudelleen liimattu. En tosiaankaan ole tajunnut että se sopii noin tuohon päälle. *rientää testaamaan. Munasta en ole kuullutkaan..

Edellisen linkin leluista meillä on myös tuo leppäkerttu, kierrätyskeskuksesta halvalla ostettu ilman narua, ja tuo uudempi kulkushelistin.

irinka kirjoitti...

Niin ja tuonne Wanhaan Kaarleen pitäisi päästä. Nyt. Heti. Just.

inka kirjoitti...

ja säärystimetkin valmiina, oot kyllä aika reipas!