lauantai 22. maaliskuuta 2014

Venus ja kesäpaitaJo joulun alla työhuoneeseeni muutti neiti Venus, kotoisin englannista, mutta elämänsä Käylässä viettänyt vanha neiti, vai lienekö jo rouvaksi kuuluisi puhutella. Vähän hiljainen kaveri, niin ei oikein ole selvyyttä menneisyydestä.   

Mukautuvainen neiti on kyllä, kaikessa säädettävyydessään, mutta vanhuksen jalat on  hieman huterassa kunnossa, joten viettäköön aikansa tuolla hyllyllä toistaiseksi.  


Mittoja en ole vielä kokeillut säätää omikseni, mutta laitoin nyt kuitenkin mallin vuoksi paidan kuvausta varten venukselle (paita nimittäin näytti niin kauhean lyhyeltä ja leveältä lattialle levitettynä..) 

Toppi Metsolan apilaa, omalla kaavalla itselle tehty. Yritän tuon auringonkeltaisen myötä pitää mielessä että yleensä joka vuosi on nähty kesä täälläkin, vaikkei taas siltä tunnukaan, lunta tulee ja tulee ja ennestäänkin on metrin kinokset. Muutama yö sitten pakkasta oli vielä -26 astetta, onneksi päivällä sentään ollaan lähempänä nollaa kuin kolmeakymmentä pakkasastetta.


Paidan kaula-aukko oli ensin pyöreä, mutta tuli vähän kummalliselle korkeudelle, niin lisäsin eteen framilon-rypytyksen, joka muokkasikin etukappaletta aikalailla istuvammaksi ja kaula-aukon V-n muotoiseksi.


Kuvasinpa samalla näitä sekalaisia läjiä työpöydälläni. Kansioissa on kaavoja, ja kansiot pysyy hyvin pystyssä Tiimarin loppumetreillä ostetussa pleksilaatikossa.  Myös vetoketjut laitoin tuollaisiin pleksilootiin, ja aikas hauskat olisivat varmasti monen muunkin asian säilyttämiseen. 


Koneen takana on parissa korkeassa KUMELAn lasipurkissa nauhanpätkiä ja muuta kertynyttä töhnää. Purkit on löydetty ja pelastettu äitini lapsuudenkodista, vanhasta vinoksi käyneestä autiotalosta. 


Purkkeihin löytyi myös kannet ja raudat joilla purkit suljetaan. Välillä purkit on olleet  kukkamaljakoina ja voisipa näille keksiä käyttöä vaikka keittiössä ( joo, ajattelin että kuvat olisi kivempia kun 'järjestäisin' nuo nauhat tuonne purkkiin ja heivaisin roskat mäkeen, mutta eihän sitä kaikkeen ehdi kun samalla pyörittää vaihteeksi sairastupaa.) 


 'Venus, made in England' 
Paljonko lie Venuksella ikää?


4 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Tuli ihan kaipuu kesään, kun niin kesäinen fiilis topissa. Tosi pienellä jutullakin näemmä saa aikaan kivaa muutosta, kun vaan keksii ja osaa.

Hannariina kirjoitti...

Tuo on tosi kiva yksityiskohta tuo framilonrypytys! Pitkää ikää ja hyvää vointia Venus-rouvalle :)

irinka kirjoitti...

Kiitos :D Juurikin niin, ei pitäisi jokaista epäonnista tekelettä heti heittää nurkkaan vaan koittaa vielä jotain..nimim. monta kuvaamatonta vaatteentapaista kaapin perällä..

Anonyymi kirjoitti...

Venus <3