torstai 23. helmikuuta 2012

Velour-joustofroteehousut

Jahas, pitkästä aikaa taas jotain itselle. Tai no, mekkoja, pipoja ja jokunen tunika on tainnut vilahtaa vuoden sisään blogissakin, mutta housuja, en muistakaan milloin olisin tehnyt, eikä nämäkään taida päästä naapuria pitemmälle näytille.  

Kaivelin kaappien kätköistä pätkän maitosuklaan väristä velouria, joku ammoin kangastukusta tilattu pakanloppu. Takapuolella tussimerkintöjä ja sitä joustofroteeta velourin jatkona. (!! asia jota en oikein kunnolla ole uskonut, ennen kuin nyt näin, mutta miksi ne on sitten samanhintaisia? Jos kerran toinen kaipaa yhden työvaiheen enemmän valmistuksessa, sen nukkien leikkauksen siis?) 

Turkoosi resori Hannan Kankaasta.


Joustofroteeksi muuttuminen näkyy jotenkin seuraavassa kuvassa; eli lahkeissa on vähän joustistakin :D


Kaava on Superstretch Schoolgirl eli jeggingsien kaava 4/2011 Ottobrestä, koko 170 ja taas reilusti muokattuna. Vyötäröä jouduin madaltamaan ettei se ihan lainaloon yltäisi resorin kanssa, mikä verotti vähän taskunsuita pienemmiksi...olisi siis pitänyt tuo vyötärön korkeuskin mitata jo kaavasta, eikä ommella housuja valmiiksi ja sitten sovittaa. 

Lyhensin lahkeita, kun halusin pitkät resorit. Halusin myös resorien päälle vähän pussia, joten n. 10 cm ennen lahkeen loppua leikkelin lahkeensuihin muutaman sentin levennystä joka reunaan.  


Lisäksi ompelin kenno-ompeleella varsikseen kaarevan tikkauksen takakappaleelle. Vyötäröresorin sisään laitoin 2cm leveän kuminauhan, kun pelkkä resori löystyisi käytössä ja saattaisi housut tippua...

5 kommenttia:

HeiDu kirjoitti...

Wau, onpa makeet! Tosi kiva tuo turkoosi väri.. Tykkään kovasti!!

Mun Tekemä kirjoitti...

Tykkään!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat olohousut. Varmasti mukavat!

- Pähkinäparta -

Ti-ti-uu kirjoitti...

Ihanat!!

Olen monesti miettinyt että miten noi lasten kaavat istus itelle (154"pitkä" ja n.kokoa 34) mutten oo uskaltanu kokeilla! Ehkäpä tämän postauksen innoittamana joskus uskallan! :)

Nuksu kirjoitti...

Ihan mahtavat housut! Kiva väriyhdistelmä :)