tiistai 7. helmikuuta 2012

Nappipostia


 Nappipostia tuli pitkän odottelun jälkeen, taas ebay-roikkumisen tulosta. Nämä taisivat tulla Hongkongista tällä kertaa, hui miten kolkuttaa vähän tuota ekologisempaa aivopuoliskoa. Napit on puuta (varmaan jotain sademetsää) ja lentomatkakaan ei ollut se lyhin mahdollinen, en siis taida ottaa tavaksi..


Takki ja lakki on virkattu Gjestalin Bris-langasta ja lakin taisin aiemmassa postauksessa ilman nappeja jo esitelläkin. Nyt sitten pääsi takkikin käyttöön.  Harkitsin ja ehkä harkitsen edelleenkin, josko vuorittaisi myös takin trikoolla, kun pylväsvirkkaus on aika reikäistä. Mutta nyt siis käytössä villapuvun päällä lisälämmikkeenä, joten menee ilmankin vuorta.


Ohje on random taas omasta päästä, mutta hyvin yksinkertainen. Ensin virkkasin pyörönä (sanotaanko niin?) hihat kainaloon asti ja etu-ja takakappaleen yhtenäisenä tasona edestakaisin myös kainaloon asti. Sitten yhdistin yhdellä kerroksella hihat paikoilleen ja kaventelin raglan-saumoja tavoitellen yläosan. Tässä vaiheessa vaihdoin pylvään puolipylväisiin, ettei tule liian isoja reikiä kavennuskohtaan. Sovittelin kappaletta välillä  pojalle tai valmiin sopivan yläosan päälle, että näin yläosasta tulevan sopivan korkuisen ja sopivassa suhteessa kapenevan. Jossain vaiheessa sitten lopetin kavennukset ja virkkasin muutaman kerroksen korkeutta samalla silmukkamäärällä, josta syntyi tuo kaulus. Siitä olisi voinut leventää hupuksikin, mitä ensin aioin, mutta ajattelin että kaulus ei paina niskassa haalarin kanssa.

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Aivan superihana takki ja lätsä <3 Ja kyllä nuo napit vaan istuvat takkiin niin mahdottoman hyvin pitkästä lentomatkastaan huolimatta.

Carovarium kirjoitti...

voi miten ihana setti! varmaan tosi pehmee :)

Tiinu kirjoitti...

Voi ku ihana setti!

Niina kirjoitti...

Tosi mahtava setti!!

Tiinu kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani =)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana! Tykkään tuosta upeasta väristä.