sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Maisa-paita ja muita

Niin sitten minäkin sain aikaan kokeilla vähän monimutkaisempaa applikaatiota. Ja heti vastoin viisaampien neuvoa, otin kuvaksi mustalla ommeltavan kuvan. Ompeluelämästä oppineena siinä kuulemma ja näköjään näkyy jokainen virhe turhan hyvin. 

Kaula-aukko ei ole vino, vaikka siltä näyttääkin.

Tukikankaat oli kohdillaan, eli väleissä kaksipuolinen liimaharso, ja alla 'irtirevittävä' = irtileikattava tavallinen tukikangas paikallisesta kangaskaupasta. Hauskaa hommaa, ehkä vähän liian aikaavievää näin kiireiselle ompelijalle kun lastenhoito haittaa harrastuksia. Kuva täältä.Pilkullinen pohjakangas tuli Royal-tuotteen salaisesta paketista, jonka ostimme puokkiin siskon kanssa. Samasta paketista myös sieni-trikoo, josta valmistui t-paita 5-vuotiaalle, jolla ei taida olla enää muita sopivia t-paitoja olemassakaan...eli näitä pitäisi jaksaa tehdä lisää. Näihin paitoihin kokeilin myös Bernina Activa-koneeni kenno-ommelta hihoihin ja helmaan, ja ihan hauskalta näyttää. Sieni-trikoo tosin venyi vähän liiaksi, joten ompelin helman suoralla jousto-ompeleella. Activasta kun ei voi paininjalanpuristusta oikein säätääkään.


Niinikään salaisesta paketista sain myös pätkän Työmaa-velouria, josta näin alkuun ompelin lahjaksi pienen nutun, koko taas n 60cm.

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hieno applikaatio!! Ja muutkin ompelukset ihania! :)

Anni kirjoitti...

Ihana toi Maisa!!!! Siismulleheti!

Suvi kirjoitti...

Aivan huippu tuo Maisa-applikaatio! :) ja tuo työmaavelourpusakka on aivan ihana, muistatko mikä kaava? :)

Henni kirjoitti...

No ihana Maisa! Ei kyllä mitkään virheet pistä silmään, vaikka isolta ruudulta kuvia ihailenkin.

Milla kirjoitti...

Hieno on! :D

Mun Tekemä kirjoitti...

Mahtava Maisa paita! Ja ihania nuo muutkin ompelukset!

Ida kirjoitti...

Hieno tuo applikaatio ja söpö pieni työmaa nuttu :)

Lilli kirjoitti...

Voi miten ihana Maisa! Ja sopii pallokankaalle täydellisesti, pirteä lopputulos =) Meilläkin asuu pieni Maisa-fani, taitaa Maisa-paita päätyä minunkin (pitkälle) ompelulistalle!

irinka kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!

Työmaanutun kaava on oma muokkaus ja hyväksi havaittu omilla muksuilla.

ketunpesän hanna kirjoitti...

ihana maisa! ja mustat reunat on tuossa aivan mahtavat! eikä kyllä näy mitään virheitä :) mun ompelut ovat olleet jäissä...olisi hirveästi ideoita..apliksia pyörii päässä ja paperilappusilla..jospa joskus saisin homman käyntiin!

irinka kirjoitti...

Kiitos Ketunpesän Hanna; kaipa tuo maisa oli jossain määrin työlään tuntoinen, kun innostuksesta huolimatta en ole saanut uutta aloitettua..