tiistai 7. kesäkuuta 2011

Mammatunika-kokeilu ja polvihousut neitille

Tiedossa ystävän häät juhannuksena ja maha sen kuin jatkaa kasvamistaa. 30 viikkoa on jo paukkunut täyteen tämän kasvatusta, joten juhlavaatteet asettavat pienen haasteen.  Kiitos taas the foorumin, napsautin Iinulta Mamudesignin Imke-kaavat. Ottobren Bohemiaa en löytänyt kirjastosta, enkä äkkiseltään muualtaakan, sekin olisi kiinnostanut.

Imken yksillä kohtuullisen yksinkertaisilla kaavoilla näyttäisi helposti tekevän monia versioita tunikoita ja toppeja, miksei mekkojakin.  Ensimmäisen kokeilun tein minulle joskus vaihtokauppana(?) tulleesta Marimekon vanhasta 'Prinsessa Ruusunen'- kankaasta. Ihan hauska tuli pienten muokkailujen jälkeen, kuvista en niinkään tiedä. Notkolle painuneesta selästä piti poistaa kangasta, ja mahan puolelle toki lisäsin sitä leveyteen jo alunperinkin. Hauskinta tässä on ehkä se, että mekko menee päälle ilman vetoketjua :O

Seuraavaksi sitten pitäisikin toteuttaa jotain samantapaista jo ostetusta turkoosista pellavaviskoosisekoitteesta.

Aamuauringossa ompelin isommalle neidille myös polvihousut, joiden vastaanotto oli taas mielenkiintoinen. Mökötystä ja äkäilyä, että ei tykkää, juuri juuri kelpasivat kuvauksen ajaksi jalkaan.... pienempi koitti taustalla irvistellä niin paljon kuin suinkin ehti kameran käydessä :DD  Kaava muokattu uusimman Ottobren 3/2011 legginseista lisäämällä sivusauma, sekä siihen leveyttä. Kangas ohutta farkkua omasta vanhasta mekosta, kanttinauha uutta puuvillakanttia ja resorit jotain jämiä kaapista.

9 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Aivan upea tunika!!! ja polvihoust myös kivat, ärsyttävän tuttu se nirsoilu, mutta ehkäpä jonkun ajan kuluttua kelpää...

Rizzo kirjoitti...

Mullekin nuo kaavat! Hieno on leninki.

Kreeta kirjoitti...

Tosi hieno tunika. Taitaa napsahtaa täälläkin...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana Inari! myötätuntoirvistelyä vai mitä? :) ihanat polvihousut, mulle kelpais (ehkä kokoa isompina :)

-Jenni

Henni kirjoitti...

Tosi ihanat molemmat!

hanna-naa kirjoitti...

Ihana kangas tuossa mekossa. Ja eiköhän nuo housutkin jo huomenna ole tytönkin mielestä kivat :)

Miina kirjoitti...

Hieno on tunika!! Inarilla mahtava ilme..! :D

tinttaran talossa kirjoitti...

Kiva tunika,tykkään kankaasta! Sattu neidille vaan huono hetki,eiköhän pökät myöhemmin kelpaa...vaikka vaal.punasen paidan kanssa :)

Ristoska kirjoitti...

Hei mammaseni! Googlasin polvihousut ja tänne eksyin. Hiukkasen yllätyin :D