perjantai 9. toukokuuta 2014

Punaista punaiseen taloon

Ja minä kun olen aina luullut että en edes varsinaisesti pidä punaisesta, tai ettei se ainakaan olisi lempivärejä kysyttäessä ensimmäisten viiden joukossa. Mutta kuinkas sitten kävikään.


Ensimmäinen kerta Luulajan/Luleån suurkirppiksellä oli odotuksia parempi! Reissu oli kaiken kaikkiaan ihan parasta vapaata arjesta, mutta kirppiksen hintataso ja valikoima ylitti odotukset kivasti. Paljon odotuksia ei kyllä ehtinyt ollakaan, sen verran extempore-reissu oli kokonaisuudessaan, mutta jotenkin jo ajatus ajaa melkein 500km kotoa kirppiksen(!!??) takia, hei helou!!? Saahan tuota käytettyä vaatetta ja toisten vanhaa rompetta lähempääkin. 


Heti aluksi huomasin punaisen pinnatuolin vilkuttavan minulle iloisesti ja sehän piti kopata kainaloon. Pystyi sitten välillä istuskelemaan kesken kierroksen, ja oli kirkuva merkki väentungoksessa, ettei matkaseura eksynyt liian kauas minusta!  Tuossa se nyt eteisessä vilkuttaa teillekin, jotka kylään tulette. Ja Hans-muru lukee hauskaa Lego-ukkeli kirjaa jossa voi vaihdella nuita ukkeleiden päitä,vartaloita ja jalkoja. 


Aikaa ei tuhlattu liian tarkkaan tonkimiseen (mikä harmi!) kun kotimatkalla kutsui muut käyntipaikat, joten aika vaatimattomiksi lopulta jäi saalis. Lapsille löysin kevättakkeja, muutaman muun vaatteen ja jotain sekalaisia tavaroita.  Wangelin iso peltipurkki jäi huutelemaan, mnä onneton jätin sen sinne vaikka hintaa oli vain 100kr :O 


Toinen Punainen tulokas on ihn lähikirppikseltä löydetty Optinen omena-verho optimistisen ompelijan ompeluhuoneeseen.  Huippua kun ystävältä saa kuvaviestin, että olis muuten retrokankaita nyt kirppiksellä! 


Ompelin jo tuonne ylälaitaan tuon valkoisen tankokujan, mutta edelleen nämä näyttää nilkkapituisilta. Entiset oli lattiaan asti, niin saattaahan olla että silmä tottuu näihin. Vai voiko tuonne alas ommella vielä valkoista? Kuinka leveästi?  

Toinen omppu-verho odottelee vielä, päätyisikö saksien väliin ja mekoksi tai takiksi, aika näyttää!

3 kommenttia:

hanna-naa kirjoitti...

Tällä kertaa minusta Luleåssa oli hinnat pompsahtaneet ja retrokankaita oli uskomattoman vähän. Mutta kyllä silti kassillinen löytyi tavaraa ja syksyllä suuntaan sinne taas. :)

inka kirjoitti...

Kävin tykkäämässä kaikista parin kuukauden aikaisista, niin pitkään aikaan en ollut täällä hoksinut vierailla..yritän parantaa tapani. Olipas hienot pesukarhuhousut varsinkin ;)

irinka kirjoitti...

hanna-naa, ahaa, mulla on jäänyt sitten parhaat vuodet luleån kirppikseltä näkemättä :D Katselin myös kankaita, mutta ihan sellaisia pakko-saada-juttuja ei tullut vastaan, niin ostamatta jäi ainakin mulla.

Inka, kiva kun kävit! Tuuhan taas ja koitetaan muutenkin nähä!