torstai 15. marraskuuta 2012

Metsolan (ruskeat)pallot

Mitä kalliimpi kangas, sitä nopeammin se näyttää valmistuvan vaatteiksi.

 Kettupaita kokoa kapea 116cm.

Eli kannattanee ostaa kalliita kankaita jos haluaa saada ne pilkottua käyttöön joskus.  Vaikka sijoitusmielessä taitaisi tämäkin olla sitä jota kannattaisi marinoida muutama vuosi kaapissa ja myydä sitten. Sama juttu apila-joustisten kanssa muutama vuosi sitten; tilasin palat ja ompelin samantien viimeistä suikaletta myöten käyttöön. Nyt metrihinta on moninkertainen jos kangasta jostain löytää.. Mutta niin, jokainen voi päättää itse hankkiiko kankaansa käyttöön vai sijoituskohteeksi.
Nämä siis Metsolasta ostettua joustofroteeta.  Pohja on ihan tumman ruskea, melkein musta.  Kaavat omia muokkailuja mistä lie suurinpiirtein sopivista kaavoista. Isomman neidin paita kohtuullisen kapea, tuli jo kankaan leveys vastaan, mikä taitaa tarkoittaa sitä että pieninkin on jo kasvanut isoksi, kun ihan pikkupaloista ei enää vaatetta hänellekään tulekaan.

Kettu on muistaakseni Farbenmixin ilmainen applikaatiokuva netistä. En etsimälläkään enää löytänyt paikkaa mistä sen tulostin, kuva kun ehti vanheta paperipinossa varmasti parivuotta ennen kuin sen nyt toteutin.  Hauska ja yksinkertainen kuva. Käytössä taas sekä kaksipuolinen tukikangas välissä, että irtirevittävä kuvan takana, jolloin tekeminen on helppoa.

Pienemmälle ompelin paitaan piristykseksi nappihalkion. 


Ja kyllä, ei tuo pallojen valkoinen ole ihan puhtaan valkoinen. Mutta olkoon, ehkä tuon kanssa pärjää. Pinkki-valkoisen pallokankaan pallot sen sijaan näyttää pysyvät aivan valkoisina. Sen kankaan käytöstä myöhemmin lisää.

12 kommenttia:

HeiDu kirjoitti...

Hieno! Nää metsolan pallot on niiiiin hienoja, mutta en ole vielä ainakaan raaskinut ostaa...

piksu kirjoitti...

Niin tyylikkäitä on kyllä että :) Mulla parin pesun verran kokemusta noista palloista ja mun mielestä ne on säilyny samanlaisina esipesun jälkeen.

Mieli kirjoitti...

Ihania! Kettu on suloinen :)

Kreeta kirjoitti...

Minäkin tilasin tuota kangasta. Esipesin ennen ompelua ja väri levisi valkoisiin palloihin... Ärsyynnyin kyllä, saisi tuon hintainen kangas olla laadukkaampi.

Mutta kivoja vaatteita olet ommellut. Ehkä minäkin jotain siitä keksin.

Ehtoisa emäntä kirjoitti...

Mulla selkeästi levisi väri, mitä olinkin pelännyt etukäteen. Pesin heti perään Vanish-pesulla ja parani hieman. En jaksa reklata, sillä mennään. Pinkkipallopalaa en ole vielä ommellut.

Leisa kirjoitti...

Kivat vaatteet ja ihana tuo kettu. Ja samoin kävi mullakin pesussa :( ruskeessa lähti väri ja pinkistä ei. Pinkki mullakin vielä oottelee kaapissa.

TanjaV kirjoitti...

Ihana! Olen ruommoista simppeliä kettua etsinyt monta kertaa. Olisiko mitenkään mahdollista saada sitä skannattuna sähköpostiin? Tai sitten ihan oikeassa postissa? satajayksi@gmail.com

Mun Tekemä kirjoitti...

Tosi söpö kettu :)

hanna-naa kirjoitti...

Voi kettu kuinka söpö ootkaan!

HeliHoo kirjoitti...

Paljonkohan siitä apilasta maksettaisiin nykyään :D Minulla taitaa olla pätkät vihreää sekä keltaista. Ja olikohan sunrayta ja sitä ruskeapohjaista aurinkokuosia myös...

irinka kirjoitti...

Oi kiitos ihanista kommenteista, paitsi että harmitus muidenkin puolesta että tuo kangas oli tuollainen susi.

TanjaV, minäpä katselen löydänkö kuvan vielä ja palaan asiaan säpölla :)

irinka kirjoitti...

http://www.farbenmix.de/blog/free-downloads/

Jee, löysin sittenkin! Siinä linkki kaikkien iloksi, siellä on paljon muutakin kivaa :)