perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pallot by Metsola

Omalle lellarille ompelin haalarihousut Metsolan ihanasta pallo-joustofroteesta.


Tätä tarttui mukaan jo metsolan avajaisista, vaikka normaalisuolaista siis hintaista olikin. Piti tehdä shortsibody kesähelteille(??!!),  mutta kangasta leikellessä tajusin että kankaan pituus rittäisi justiinsa pitkälahkeisiin haalarihousuihinkin. Ja jos en leikkaisi pitkiä lahkeita, niin jäisi typerä 13 cm suikale alareunaan, josta ei mitään järkevää saisi tehtyä... leikkasin siis pitkät lahkeet. 

Kiinnitys nepeillä vain olalta, sieltä pitää pojan sisään housuihin pujottautuman. Mietin vetoketjuakin eteen, muttei ollut valmiina rengasvedinketjua valkoisena, mikä tähän olisi ehdottomasti tarvittu. Hyvä näinkin, joustava kangas ja sutjakka pallomaha, hyvin menee päälle.


Tytöille tein 'liivimekot' loppukankaasta. Pienemmälle tein mekon niskalenkillä, samaan tyyliin kuin aiemmin keväällä isommalle Ruiskukka-mekon. Isompi neiti tilasi yksiolkaimisen mekon, aika hauska tämäkin. Molemmat mallit omia kaavamuokkauksia.


Taskunpohjakappaleet piti leikata ihan vinoihin langansuuntiin että ne edes sain samasta kankaasta enää leikattua, eli tarkkaan käytetty kangas. Mitään saman väristä vihreää ei ollut saatavilla, eikä myöskään valkoista joustofroteena.


Mekot takaa.


Pallokangas tosiaan oli myynnissä ainakin jo avajaisissa heti vapun jälkeen, ja tuli vasta siitä viikon sisällä nettikauppaankin. Ja nyt on kuulemma loppu sekä netti- että livekaupasta, toivottavasti tätä tulee lisää :D Harmittaa jo että en ostanut punaisellakin pohjalla, kun en edes tajunnut että on joku uutuus...

p.s. kuvienmuokkausjaksaminen taas ihan nollassa. sori.

9 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

oi.niin ihania. mullon kans tätä vihreenä ja punaisena. toi vihreän sävy on niin kaunis. se vihreä apilajoustofrotee on ihan samaa sävyä.

toi halterneck mekko näyttää hirmu kivalta. ja yksiolkaiminen sopisi mulle..

Peppi kirjoitti...

Tuo pallofrotee on kyllä niiin ihanan näköistä kangasta, että huokaus. Ja toteutukset kankaasta myös. Ihanat taskut mekoissa!

dibsukka kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu:) Upeita ompeluksia blogi pullollaan. Lähdenkin tarkemmin tutkimaan.

Miina kirjoitti...

Trendikäs tuo yksiolkaiminen. :)

Eeva kirjoitti...

Eikä miten magee kangas! Ja hyvä jälki! Oon fani :)

Anonyymi kirjoitti...

Pirtsakat kesämekot! Ja on kyllä trendikäs yksolkaiminen, mistä K huomasikaan toivoa sellaista. :D
-anonyymi Marja :)

mama moon kirjoitti...

Aivan ihania nuo pallokkaat!♥ Toki muutkin ompelukset tässä blogissa ovat aina hienoja :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania ompeluksia. Millä kaavalla teit pallohaalarin? Haluaisin itsekin tehdä juuri tuolla yläosalla, mutta näin vasta-alkajana epäilyttää piirtää valmiista vaatteesta kaavaa..
Anonyymi Pauliina

irinka kirjoitti...

Kiitos kaikille näin myöhään kommenteista! parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Anonyymi Pauliina: Kaava on oma piirrustukseni, mutta muistelen että hyvin samantapainen kaava Ottobrellä on Mustikka nimeltään. Olisiko lehti 4/11, jos en ihan väärin muista.