sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viime vappu

Ei edes puolta vuotta vapusta ja minä saan aikaan postata lasten naamiaisasut. 

Silloinen eskarilainen ilmoitti hyvissä ajoin haluavansa olla Tähkäpää.  Niinkuin nukkensa on, tälläinen. 


Homma selvä, selkeä toive on aina parempi kuin en tiiää-pelaaminen. Kangasta näytti löytyvän. 


Ja tälläinen tuli lopputuloksesta, rusettia vailla tosin vielä kuvassa. Sopivakin tuli, mieluinen jopa!


Mutta tuota, olisko ollut päivää vaiko jopa kahta ennen, kun neiti tajusi että hyvänen aika eihän nyt Kouluun voi mennä prinsessana!!!  

No siinä vaiheessa isompi neiti oli keksinyt toiveensa ja melkein valmiina oli jo hänenkin pukunsa Risto Räppääjästä tuttu Viileä Venla (Kiitos yle areenan joka näytti Räppääjät kevättalven aikana, ja hahmot tuli entistä tutummiksi meillekin. Aiemmin ne tunnettiin kirjojen ja cd-kirjojen kautta kyllä melko hyvin niinkin).  

kuva lainattu yleltä

Näistä vaatteista ja asusteista tuli hauskat, hauska oli tehdäkin ja samanlaisia pukuja olisi saanut perästä tehdä yhdelle jos toisellekin luokkakaverille. 


Mutta siis kaksi pukua valmiina, mutta vain toiselle käyttäjä. Minä hellämieli-äiti lupasin sitten miettiä vielä uutta jos sellainen toive löytyisi,Ja niin päädyttiin Venlan kautta Nelliin.
Kaapista löytyi farkut ja sukat, paitaan löysin materiaaliksi liian ison ja vähän tahraisen Marimekon paidan kierrätyskeskuksesta.  Leikkelin hihat ja kyljet auki, ja pienensin paitaa. Pätkäisin hihat ja laitoin tilalle yksiväristä punaista hihaa. Ompelin vyötärölle sisäpuolelle kujaa varten suikaleen ja laitoin sirkat narua varten. Yöksi hiukset letille että saatiin Nelli-kiharat kouluun. Kainaloon lähti vielä raidallinen pehmokissa Alpoksi (ja jäätävän  aamujännityksen jälkeen) saatiin nämäkin naamiaiset hoidettua.  


Käyttämättä jäi hieno tähkäpää mekko, mutta onhan tuolle löytynyt leikeissä käyttöä kuitenkin. Jos ensivuonna aloittaisi vähän aiemmin niin ehtisi tehdä enemmän valikoimaa! (vitsi.)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin hienoja kaikki! Meillä aina edellisenä päivänä hoksataan naamiaiset ja äiti sitte yöllä ompelee kaasu pohjassa. :) samaa pukuahan ei voi käyttää kahta kertaa, tietenkään.

Annukka kirjoitti...

Voi ei, tunnistan tuon viime hetken säätämisen! Mut vitsi miten hienot asut, wau!

irinka kirjoitti...

Tutulta kuulostaa tuokin, paitsi toistaiseksi jossain muussa yhteydessä, niinkuin vaikka kavereiden synttärilahjoissa jne. Olisko sitten ollut viime tai toissa vuonna(varmaan löytyy blogista, vaan en jaksa etsiä), kun hädissään tein kiireessä naamiaispuvun, ja sitten tajusin että naamiaiset onkin vasta viikon päästä ;) Olipahan valmista ajoissa!

irinka kirjoitti...

Kiitos :D Ja voi sitä omaa pihisevää oloa kun aamujännän yhteydessä lapselle ei meinaa kelvata kumpikaan ompelemistani asuista, saati että olisi mitään mahdollisuuksia ehtiä bussiin enää. Ollappa siinä tyynenä ja kannustavana kun oikeasti tekisi mieli soittaa naapurit läpi, jos joku olisi vielä asua vailla sen päivän pippaloihin..

Eeva kirjoitti...

Oot huippu äiti! Ihanat tytöt, ideoita löytyy :D. Mahtava stailaus Viileälle Venlalle. Wow! Respect.

Kirsikka kirjoitti...

Voih, nuo kaikki kolme asua olis niin meidän tyttöjen lempparit. Harmi vaan, kun ei tämä äiti osaa ommella... Aivan ihania pukuja!

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan mielettömän upeat asut!!!!!

irinka kirjoitti...

Oo.. Kiitos Ihana!

irinka kirjoitti...

Voi, kiitos!!

irinka kirjoitti...

Kiitoskiitos!! Jonkilaisella tuunauksellahan tuo olisikin ihanteellista saada asuja aikaan, ja samalla muutenkin pidettäviä vaatekappaleita. Saas nähdä mikä on hitti ensivuonna :D