keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Peplumit ja muut


Ei edes kovin paljon harmita nämä kylmät ilmat (ei, ne helteet eivät yltäneet kuusamoon asti) kun sisällä on tekemistä, enimmäkseen kyllä vielä imetystä, mutta myös ompelua laps liinassa. 

Ilmoista huolimatta, tai niiden takia, omenapuu aloitteli kukintaa naapurissa reilu viikko sitten. Liekö myöhässä tämäkin, niinkuin muut pihan kasvit. 

Olen tosiaan väkisin opetellut uuden tavan työskentelyyn, mistä jo viime postauksen lopussa kirjoitinkin. Sellaisen mistä ennen kuulin puhuttavan mutta en ollenkaan kokenut sitä omaksi tavakseni. Eli  pikkuhiljaa leikkelen ommeltavaa valmiiksi, ja sitten urakalla ompelen kun aikaa löytyy. Ei tule keskytyksiä hypätä leikkaaamassa paloja tai resorisuikaleita, kun kaikki on valmiina. 


No eli  viimeisin arkivaate-kasa valmiita sisältää ihanista pehemiän babsushka roses-kankaasta peplumit tytöille. 
Mansikkapaidan isommalle pojalle (näitä poikia tosiaan on nyt kaksi!!). 
Raitahousut miniveljelle. 
Leggareita tytöille. 
Mintun värisen pipon itselle. 
Peplumien kaava Ottobre-lehdestä. Se muuten myös on uutta, että tartun lehteen ja kaavapaperiin ja jäljennän kaavoja, enkä tee kaikkia itse sopivista perusvaatteista muokkaamalla.


Leggareiden kaavat kuitenkin niitä omia mukaelmia. Kankaat kangashamstereista; toinen Wimman Papu-kangasta, toinen jotain nimetöntä blingblingiä ja kimalletta, sellaista tekokuituista.


Vähän tuhnuinen kuva, mutta mansikkapaita siinä tarkemmin. ja H tykkää kovasti! Villasukat kertoo todellisen säätilan! Itse joskus neulotut Muijaa-muistuttavalla kuviolla.


Ja tässä mussukan raitapökät, kävis helteillekin, kun olis niitä! Ja tuo ihana hukka-body alkaa kohta käydä pieneksi, voih. 

6 kommenttia:

Katja /Kakarat kirjoitti...

Ihania ompeluksia, ruusukangas on kyllä herkku! <3

irinka kirjoitti...

Kiitos, niin onkin; ihanaihana kangas! Vielä kun osaisin välillä valita näitä kuoseja itsellenikin, eikä aina vain lapsille..

ketunpesän hanna kirjoitti...

olipas ihanuuksia! peplumit on aivan söpöjä. söpöin kaikista tuo alimman kuvan nyytti. oi! tuoksuu ihan vauvalle, tänne asti.<3

Eeva kirjoitti...

Ihana tuo mussukka ja kaikki muutkin. Olet taitava. :)

irinka kirjoitti...

Kiitos 😊

irinka kirjoitti...

Kiitos, tämä hassu mussukka kasvattaa paraikaa valtavia vauvanposkia!