sunnuntai 25. elokuuta 2013

Huomenta blogimaailma!


  Eilen oli edellisen bloggauksen kuukausi-merkkipäivä ja minä päätin sen kunniaksi blogata huomenna, eli tänään. 

Kuvissa tilaustöitä, lahjoja ja yksi puolilahjakin.


 Huppari mustasta paksusta collegesta, koko taisi olla 128cm.  Jny:n oranssit tähdet Royal-tuote.


 Perushousut Metsolan joustofroteesta, koko 110cm.  Iso tasku äidin iloksi, saa sitten tyhjentää hiekkaa ja kiviä, murskaantuneita lehtiä, kepin pätkiä ja liiskaantuneita karkkeja, niitä sopii tuohon taskuun paljon, ja vetoketjun ansiosta ne eivät itsestään vähene, vaan kaikki kulkee mukana pesuun asti. 


Kettukankaan loput riitti tilaustyöpaitaan koossa 128cm.  Tämä on kerta kerran jälkeen niin ihana kangas! Onneksi tein jo silloin ensimmäisenä itselleni pipon tästä kankaasta, ja kun tarkoitus ei ole päätä juuri kasvattaa, niin saan iloa kankaasta vielä kauan.


 Kekkonen, tai Penakos tuo nyt on, hyppäsi jumpsuitiin huitomaan.  


Hupun sisällä Metsolan kelta-oranssia pilkkujoustofroteeta. 


Vetoketjusta yhdistelin itse kaksivärisen, kiitos Mutturallan/RuttuNutun Annikan joskus bloggaaman hupparin, jossa ihastelin ideaa. 

Systeemi on helppo jos ostaa kaksi samanlaista eriväristä avoketjua, mutta umpiketjun kanssa vaati vähän näpräämistä. Ykk:n umpiketjuissa on sellainen metallinen stoppari siellä alapäässä, joka on pienillä väkäsillä kiinni. Väänsin väkäset auki yhdistin kaksi eriväristä ketjua ja stoppari takaisin.  Näin onnistuu myös ykk-ketjujen lyhennys helposti. Monissa muissa vetoketjuissa on vaikkapa sulattamalla litistetty aloitus tai muuten hankala systeemi. 

Povitaskunkin askartelin käyttäjän toiveesta sisäpuolelle. En sitten keksinyt muuta ratkaisua sen kiinnitykseen näkymättä kuin tehdä se toisen taskun kohdalle.


 Ja vielä toiset 110cm koon housut, ruohonvihreästä velourista. Tämän väri on ihan mahtava, ja tosi vaikea kuvata.  Tätä kangasta pitäisi oikeastaan saada lisää...

p.s. yritän blogata seuraavan kerran esimerkiksi tämän bloggauksen 3vk-merkkipäivän kunniaksi viimeistään.

5 kommenttia:

Sormustimen Anni kirjoitti...

Todella kivoja!

nina kirjoitti...

Tosi kivoja vaatteita olet tehnyt, hirmuisesti aikaansaanut! Nuo haalarit on hauskoja! :)

Retu kirjoitti...

Käsittämättömän siistiä jälkeä!

Hanna / Marakantti kirjoitti...

Voi kun olet taitava! Upeita ompeluksia. Käännätkö sä kolmin- vai nelinkerroin tuon resorin kun kanttaat noita huppuja?

irinka kirjoitti...

Kiitän viitseliäisyydestä kun kommentoitte ja ihastelette! :D

Hanna: käännän nelinkerroin melkein aina tuon resorin, niin on molemmin puolin siistit reunat. Lähiaikoina olen muutaman kerran kantannut myös ohuella trikoolla, se toimii hyvin, kun ei tule niin paksu. Huono puoli on sitten se että jos kanttaa resorilla, saa automaattisesti tasan samaa väriä hihan ja lahkeensuut.