tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ompeluvimma jatkuu vaikka bloggaus jää

Bloggaampa lopulta viimeviikkojen tekeleitä.
 Itselleni ompelin käännettävän pipon, samalla kun tein yhden tilauksesta (joka jäi kuvaamatta),  ja vauvalle ompelin froteehaalarin. Tytöt väittää poikien väriseksi, mutta en usko niitä.

 Haalarinkaava muunneltu Ottobren 6/2010 haalarikaavasta. Lisäsin pitkät resorit, hävitin kummallisen takanepityksen ja lisäsin eteen vetoketjun. Koko 56cm.
 K sai hupparin Metsolan Apila-kankaasta. Kaavaan otin mittoja 110cm trikoopaidasta. Lisäilin leveyttä, vähän pituutta ja hupun jostain toisesta kaavasta.
Juuh, ja vielä kerran isonsin monta kesää sitten K:lle ommeltua kesätakkia, tykätty kun on. Alareunaan lisäsin korkean suikaleen kaksinkertaista kangasta, tikkasin siihen kujia joista osaan pujotin kuminauhan. Vetoketjun vaihdoin pidempään. Hihojen päät avasin ja lisäsin kangasta hihan sisäpuolelle vuoren jatkeeksi.  Alunperin olin leikannut hihat tosi reilun mittaisiksi ja taittanut pitkästi, joten päällepäin ei tullut saumaa. Kangas on Tampellan verhoa, löydetty joskus kirpparilta, ja kaava alunperin Gyntherin Ompele Lapselle-kirjasta.

2 kommenttia:

Iita kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Tosi kätevästi olet onnistunut suurentamaan tuota takkia =)

Nuksu kirjoitti...

Ihana tuo takki, kelpaisi minullekin! Hienosti on kyllä jatkettu, ei kyllä huomaa :)