keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kottikärryt


Ostin kerran kottikärryt mallia kotiäiti. (= kärryt ohjautuu hyvin yhdellä kädellä yhtenäisen työntöaisan takia. Ja kärryt pysyy möykyissä ja kuopissakin pystyssä kahdella renkaalla. Toisella kädellä ahkera äiti-ihminen vetää tai työntää tietysti lastenvaunuja, joten ed. mainitut ominaisuudet ovat hyvin tärkeitä.) Jostain syystä kärryt jäi kuitenkin jo ensimmäisenä syksynä säiden armoille ja ne ruostuivat kamalaan kuntoon.  Tänä kesänä, kiitos Värisilmän keväisen mainoksen, päätin tehdä asialle jotain. 


Ensin hioin hiekkapaperilla ja harjasin teräsharjalla ruosteet pois = mahdollisimman vähiin. Kuva on otettu kun homma oli jo loppusuoralla... Seuraavaksi pesu kauhealla peltipesu-aineella, jonka pelkkä etäinen haistelu pisteli silmiä ja sisäelimiä. Pesun jälkeen sudin kärryihin Rostex-ruosteenestopohjamaalin ja lopuksi  päälle ärhäkän värisen Unica-ulkokalustemaalin. Lopputulosta voi ihailla mieluiten niin kaukaa, että ei erota valumia ja pensselin jälkiä. Ensimmäiset käyttökerratkin kärry on läpäissyt mainiosti ilman maalin naarmuuntumista.


Jälkiviisaana täytyy todeta, että olisi sittenkin pitänyt malttaa vielä seuraavaan päivään siirtää maalausta ja hakea kaupasta tärpättiä ja ohentaa maalia vähän. Nyt se oli turhan paksua ja huonosti leviävää ja puolenvälin jälkeen aloin pelätä kesken loppumista. 




sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lippapipoja x4

Ei taaskaan ollut mitään tekemistä, ainakaan 5v neitien mielestä (toinen tosin ehti täyttää 6 ennenkuin tämä postaus valmistui...!) Tehtiin sitten pipoja. Kankaat ja mallin sai valita itse, lippoja siis kaikille, toisille pitempi malli, toisille lyhempi, toiveen mukaan.


3,5 veen liikennemerkkitrikoo Eilen Designilta. Ekologista puuvillaa eli luomua on.


 Robotit Lieblingstückelta, luomua tämäkin.


 Pinkkitähti-kangas Lieblingstückelta, ja tämäkin vielä luomua, jopas nyt.


Neitit sai itse leikata ja kääntää kappaleita. Eli tekivät itse pipot :)  (kylläpä MInä olin siis taas reipas.)

Pikkujätkäkin sai uuden lippapipon, Metsolan avajaisista ostetusta Lada-trikoosta. Tämä ei ole luomua.

Pipoissa on kaikissa yksivärinen trikoo vuorena, Royal-tuotteelta, Hannan Kankaasta tai paikallisesta Helminauhasta. Royal-tuotteen jersey on mukavan tuntuista ja löytyy hyviä värejä. Sieltä mm. tuo oranssi trikoo josta tehty makkarankuori on pikkujäbän päällä.


Tarkoitus oli tehdä kapea body käytettäväksi kuviollisten haalarihousujen kanssa, mutta tämä on ehkä aavistuksen nihkeä pukea, liian kapea jo siis. No tein vielä uuden ja paremman mustana, pari senttiä leveämpänä ja lyhythihaisena, mutta se jäi kuvaamatta. Kaava oma, yläosan raglansaumat edelleen pienennettynä Ottobren Villiviikinki-kaavasta.

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Nämä nykyajan kankaat

..on ihania! 
Minulla ei jostain syystä ole tapana tänne jokaista työjuttua blogata, voisivat olla aika tylsiä välillä. Mutta nyt on pakko.  Ihania tilaustöitä herkullisista kuoseista: 

Kesäilo-trikoo Ikasyriltä.

Kioskikissa-velour Leena Rengon käsialaa, Hannan Kankaasta. 

 Iloiset elefantit Lieblingstückelta. 

OnniBumin sisätaskuvaippoja M-koossa, asiakkaan valitsemilla kankailla, neppikiinnityksellä ja coolmax-sisuksella. 


Ja nämä toiset; ihanat pienet vauvan tumput jollaisia voi nyt tilata myös helposti nettikaupasta. 


Ompputrikoo on luomua ja ostettu Lieblingstückelta. Luonnonvalkoiset on merinovillainterlockia.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pallot by Metsola

Omalle lellarille ompelin haalarihousut Metsolan ihanasta pallo-joustofroteesta.


Tätä tarttui mukaan jo metsolan avajaisista, vaikka normaalisuolaista siis hintaista olikin. Piti tehdä shortsibody kesähelteille(??!!),  mutta kangasta leikellessä tajusin että kankaan pituus rittäisi justiinsa pitkälahkeisiin haalarihousuihinkin. Ja jos en leikkaisi pitkiä lahkeita, niin jäisi typerä 13 cm suikale alareunaan, josta ei mitään järkevää saisi tehtyä... leikkasin siis pitkät lahkeet. 

Kiinnitys nepeillä vain olalta, sieltä pitää pojan sisään housuihin pujottautuman. Mietin vetoketjuakin eteen, muttei ollut valmiina rengasvedinketjua valkoisena, mikä tähän olisi ehdottomasti tarvittu. Hyvä näinkin, joustava kangas ja sutjakka pallomaha, hyvin menee päälle.


Tytöille tein 'liivimekot' loppukankaasta. Pienemmälle tein mekon niskalenkillä, samaan tyyliin kuin aiemmin keväällä isommalle Ruiskukka-mekon. Isompi neiti tilasi yksiolkaimisen mekon, aika hauska tämäkin. Molemmat mallit omia kaavamuokkauksia.


Taskunpohjakappaleet piti leikata ihan vinoihin langansuuntiin että ne edes sain samasta kankaasta enää leikattua, eli tarkkaan käytetty kangas. Mitään saman väristä vihreää ei ollut saatavilla, eikä myöskään valkoista joustofroteena.


Mekot takaa.


Pallokangas tosiaan oli myynnissä ainakin jo avajaisissa heti vapun jälkeen, ja tuli vasta siitä viikon sisällä nettikauppaankin. Ja nyt on kuulemma loppu sekä netti- että livekaupasta, toivottavasti tätä tulee lisää :D Harmittaa jo että en ostanut punaisellakin pohjalla, kun en edes tajunnut että on joku uutuus...

p.s. kuvienmuokkausjaksaminen taas ihan nollassa. sori.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kirppujen torilta

Pitkästä aikaa pikainen kirppispostaus. 

Tämä limenvihreä ihana lipasto muutti meille kirpeällä 5e hinnalla kirpputorin muuttoloppuunmyynnistä. Joskus sitä vaan löytää jotain haluamaansa. Ainakin kaksi ikean reissua ruotsin puolelle, eli noin 4h matkan päähän olen tehnyt ja siellä miettinyt ja jahkannut laatikostojen kohdalla maksaisinko 70e laatikostosta ompelupöydän alle ja aina ole palannut tyhjin käsin (tältä osin).  Ja siksipä tämän löytyminen onkin saanut minut oikein iloiseksi. K neiti jo vihjaili että voi ottaa tuon sitten kun minä en enää tarvitse... niimpä. 


Sopii hyvin ikean keltaisen roskaämpärin viereen.


Toinen viimeaikojen hauska löytö oli Sarviksen iso kukkaruukku kierrätyskeskuksesta, 2e. 



Tämä pääsi nyt pihalle Astereiden kodiksi, mutta päässee syksyn tullen sisälle lämpimään.

Kiitokset myös minulle/blogilleni annetuista tunnustuksista! 

Yritän palata niihin lähiaikoina, vaikka huono olenkin vastaamaan.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

One piece tilauksesta

On tehty rennosta collegesta ja pirteästä oranssista. 


College, hupun sisusvelour ja resori Hannan Kankaasta.


Jumpsuit on n. kokoa 80cm. Malli ja kaava oma; raglanhihat, korotettu hupun etureuna ja haarassa haarakiila.


Pitäisköhän tehdä omallekin vielä yksi näin pitkillä resoreilla... rakkalla lapsella on monta jumpsuittia, vai miten se menikään?
Elefanttikankaasta ompelin samalle pikkumiehelle myös lippapipon.


Jostain kumman syystä ikean tekokukka ei ihan vastaa lapsen pään muotoja, mutta näyttäisi menettelevän mallin esittelyssä. Saisivat sielläkin miettiä vähän monikäyttöisemmin näiden tekokukkien muotoja...!